blog-logo

Revine canicula. Temperaturile urcă până la 40 de grade

Revine canicula. Temperaturile urcă până la 40 de grade

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat duminică la Digi24, că urmează o săptămână toridă în toată țara, cu temperaturi care vor ajunge și la 40 de grade la umbră, iar nopțile vor fi tropicale.

Temperaturile resimțite vor fi cu mult peste cele înregistrate de termometre, iar canicula va ține până în prima zi din august

„Chiar de la începutul acestei săptămâni vorbim de o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării și dacă mâine (luni – n.r.) considerăm că vremea va fi caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei – acolo unde și disconfortul termic va fi accentuat, pentru că este posibil ca indicele temperatură-umezeală să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități -, ei bine, de marți valul de căldură se va intensifica în partea de vest, sud, local în restul teritoriului, iar la mijlocul săptămânii să vorbim deja de val de căldură persistent, nu în ultimul rând, temperaturile resimțite să fie semnificative. (…) Luni se vor înregistra deja în partea de vest și sud-vest a țării valori de temperatură de 35-36 de grade, dar începând de marți, de la o zi la alta, valorile vor fi în creștere: 37-38 de grade, posibil 39, chiar 40 de grade în Lunca Dunării miercuri, joi, vineri și sâmbătă. Inclusiv prima zi din luna luna august păstrează această caracteristică, cu 37-38 de grade în partea de vest, sud-vest și sud a țării,”, a declarat duminică la Digi24, Elena Mateescu, directorul ANM.

Nopți tropicale

Alte articole:   Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 4 drumuri finanțabile prin Programul Anghel Saligny

Directorul ANM atrage atenția că nopțile vor fi greu de suportat.

“În plus, și nopțile vor fi greu de suportat. Vor fi nopți tropicale, pentru că temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade, așa încât acest nou val de căldură persistent va fi deosebit de accentuat, cu temperaturi resimțite care în bună parte din țară. Mai ales acolo unde valorile de temperatură măsurate în condiții standard depășesc 37-38 de grade, cu siguranță temperaturile resimțite vor fi unele semnificative”, a precizat Elena Mateescu.

Directorul ANM mai spune că este posibil ca săptămâna care urmează să fie cea mai caldă săptămână de până în prezent în această vară.

Alte articole:   Festivalul Internațional de Teatru Maghiar, la Teatrul Sică Alexandrescu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.