blog-logo

Ministrul Educaţiei, convins că elevii vor merge la școală la toamnă: Valul patru nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme

Ministrul Educaţiei, convins că elevii vor merge la școală la toamnă: Valul patru nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, este optimist în ceea ce privește al patrulea val al pandemiei de coronavirus și crede că nu va afecta desfăşurarea procesului de învăţământ.

Ministrul Educației spune că susține prezența fizică în școli și crede că învăţământul online a adus pierderi mari, atât în plan educaţional, cât şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice.

„Pierderile au fost mari şi foarte mari. După cum cred că vă amintiţi, din prima zi a mandatului meu de ministru, am declarat ca obiectiv întoarcerea la şcoală cu prezenţă fizică. Am făcut pas cu pas tot ce s-a putut face în raport cu evoluţia epidemiologică. Deci, în mod evident, sunt susţinătorul prezenţei fizice în şcoli, fără să neg avantajele pe care această perioadă le-a avut din perspectiva îmbunătăţirii abilităţilor digitale ale profesorilor, elevilor, studenţilor, dar prezenţa fizică este necesară pentru a stopa acele pierderi nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice”, a declarat Sorin Cîmpeanu duminică, potrivit Digi24, care citează Agerpres.

Ministrul s-a declarat „optimist” în privinţa unui val patru al pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.

„Permiteţi-mi să fiu optimist, am dreptul să fiu optimist şi, chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv, nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme din perspectiva derulării unui proces de învăţământ normal, care, repet, să stopeze din pierderile care au fost foarte mari şi care sunt foarte dificil de recuperat. Dacă vom intra în continuare în online, aceste pierderi se vor amplifica, cu efecte pe termen lung şi cu posibilităţi de recuperare foarte reduse”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El s-a arătat convins că regulile de protecţie sanitară vor fi păstrate şi respectate în continuare în şcoli, și a spus că masca va rămâne obligatorie.

Alte articole:   Lucrările de reabilitare de la Școala Gimnazială Cristian vor fi finalizate până la începutul anului școlar

Centre de vaccinare cât mai aproape de şcoli

Referitor la vaccinarea studențior și a elevilor, Câmpeanu spune că vor fi organizate centre de vaccinare în campusurile universitare și cât mai aproape de şcoli, sau chiar şi în şcoli.

„Până atunci, ştiu exemple de universităţi care se gândesc, pe baza autonomiei universitare, să-şi motiveze propriii studenţi pentru a se vaccina. Sunt universităţi care vor beneficia de sprijinul universităţilor de medicină şi farmacie pentru organizarea unor centre de vaccinare în campusurile universitare înainte de cazarea studenţilor pentru începerea anului universitar. Pentru elevi o să organizăm centre de vaccinare cât mai aproape de şcoli, acolo unde va fi posibil chiar şi în şcoli. Nu trebuie să uităm că pentru elevi este nevoie şi de acordul părinţilor”, a menţionat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a indicat că nu va susţine acordarea unei zile libere pentru elevii care se imunizează contra COVID-19.

Alte articole:   Festivalul Cepei Roșii, la Mândra. Vlăduța Lupău și Mihai Teacă, invitați speciali 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.