blog-logo

Înghețata Bounty, Twix și Snickers conține oxid de etilenă. A fost retrasă de pe piața din România

Înghețata Bounty, Twix și Snickers conține oxid de etilenă. A fost retrasă de pe piața din România

Producătorul Mars retrage de pe piața din România mai multe loturi de înghețată Bounty, Twix și Snickers, pentru că unul dintre ingredientele folosite conține oxid de etilenă, potrivit unui anunț postat de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Mars recheamă din România produsele noastre de înghețată mentionate mai jos. Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători. ESTE IMPORTANT că, deși nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal și mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, este anunțul făcut de producător.

Sunt vizate zeci de loturi de înghețată:

Sursa: ANSVSA / Mars
Sursa: ANSVSA / Mars
Sursa: ANSVSA / Mars

„Colaborăm cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții noștri vânzători cu amănuntul pentru a ne asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemare. Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate”, mai precizează producătorul.

Sursa: g4media.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.