blog-logo

Foștii șefi ai CJ Brașov, Aristotel Căncescu și Claudiu Coman, condamnați la închisoare cu suspendare

Foștii șefi ai CJ Brașov, Aristotel Căncescu și Claudiu Coman, condamnați la închisoare cu suspendare

Fostul președinte al Consililului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a ost acuzat și de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, infracțiune săvârșită în formă continuată, potrivit unui comunicat al DNA.

În același dosar a mai fost deferit justiției, sub control judiciar, Claudiu Coman, la data faptelor consilier județean și vicepreședinte al filialei județene a unui partid politic, pentru complicitate la luare de mită, complicitate la abuz în serviciu și folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În stare de libertate vor fi judecați Cristian Emil Cirică, la data faptei director al Direcției investiții, urbanism și amenajarea teritoriului, Radu Petru Ispas, la data faptei administrator public al județului Brașov, Aurelia Popescu, la data faptei director economic executiv în CJ Brașov, acuzați abuz în serviciu, precum și Răzvan Iosif, la data faptei administrator al unei firme, pentru complicitate la abuz în serviciu.

„În contextul campaniei electorale din anul 2012, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, în calitate de președinte al filialei județene a unui partid politic, a pretins de la trei persoane bani și alte foloase, constând în suma totală de 105.000 lei și angajarea unor anumite persoane în cadrul Agenției Județene de Dezvoltare Durabilă Brașov, pentru ca în schimb să îi pună pe cei trei pe poziții sigur eligibile pe lista de candidați pentru CJ Brașov”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor, Claudiu Coman, la acea vreme șef de campanie electorală și consilier județean, a primit de la unul dintre viitorii candidați la funcția de consilier județean, în biroul său de la CJ Brașov, suma de 50.000 de lei. Banii respectivi au fost predați casieriei partidului fără documente, fiind utilizați pentru materiale electorale, iar cele trei persoane au fost ulterior alese în funcția de consilier județean.

„După alegerea persoanelor respective în funcția de consilier, în perioada 2013 — 2014, au fost angajate în cadrul Agenției Județene de Dezvoltare Durabilă Brașov un număr de 22 persoane cărora li s-a plătit salariu pentru program normal de muncă deși, în realitate, au lucrat în tot sau în parte pentru trustul de presă controlat de inculpatul Căncescu Aristotel Adrian”, se mai menționează în comunicat.

Aristotel Căncescu mai este acuzat că, în perioada 2012 — 2013, la cererea lui Claudiu Coman, a dat dispoziții pentru întocmirea formală a cinci referate pe care ulterior le-a aprobat, prin intermediul cărora a justificat trei dispoziții pe care le-a dat ulterior, dar și inițierea și adoptarea unor hotărâri pentru alocarea unor sume de bani din fondul de rezervă al CJ Brașov.

Referatele respective au fost semnate în prealabil și de inculpații Cristian Emil Cirică, Aurelia Popescu și Radu Petru Ispas. Procurorii au constatat că prin aceste demersuri, sub pretextul achiziției de softuri educaționale și servicii, a fost aprobată suma de 595.000 de lei.

„În continuare, având acceptul și promisiunea președintelui CJ Brașov că va aloca banii respectivi, dar și pentru a realiza o aparență de legalitate, inculpatul Coman Claudiu și-a folosit influența ce decurgea din calitățile menționate mai sus și a cerut unui număr de 13 primari din județ (de aceeași orientare politică) să formuleze cereri prin care să solicite alocarea de sume de bani din fondul de rezervă pentru achiziția de softuri educaționale, lucru pe care aceștia din urmă l-au și făcut. După formularea acestor cereri, între societatea administrată în fapt de inculpatul Iosif Razvan și primăriile respective, sau direct cu școlile din aceste localități, au fost încheiate contracte pentru furnizarea de cursuri, în speță tutoriale Windows, Word, Excel, Power Point, navigare internet, sub forma unor pachete cu CD-uri, a căror valoare a totalizat suma de 595.000 lei”, se precizează în comunicatul DNA.

Procurorii susțin că în unele cazuri au fost încheiate contracte fără ca unitățile de învățământ sau primările să dețină calculatoare, iar softurile vândute nu erau licențiate sau avizate de Ministerul Educației ca fiind corespunzătoare programei de învățământ pentru ciclul gimnazial. Societatea furnizoare a softurilor, după scăderea cheltuielilor făcute, a retras restul de bani în numerar sau prin alte firme, dându-i o parte lui Claudiu Coman.

Solutia pe scurt: ÎN NUMELE LEGII HOTĂRĂŞTE

1. În baza art 396 alin. 5 rap la art. 16 lit b teza a I a CPP achită pe inculpatul CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi art. 5 Cod penal – 3 acte materiale. În baza art.248 Cod penal din 1968 rap. la art. 13.2 din Legea nr. 78/2000,cu aplicarea cu aplicarea art 41 alin 2 Cod penal din 1968, art. 5 CP condamnă pe inculpatul CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN,fără antecedente penale la pedeapsa principală de 3 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară prev de art 64 alin 1 lit a teza a IIa,b CP (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată. Cu aplic art 71,64 lit a teza a IIa,b Cod penal din 1968 ,art 12 din Legea nr.187 din 2012. În baza art.86/1,71 al.5 Cod penal din 1968,art 5 CP dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal din 1968 pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei se suspendă şi executarea pedepsei accesorii. În baza art.86/2 Cod penal din 1968 stabileşte termen de încercare 6 ani.În baza art.86/3 Cod penal din 1968 obligă inculpatul CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN să respecte pe durata termenului de încercare următoarele măsuri de supraveghere : – să se prezinte la datele fixate la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov. -să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea. – să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă. – să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.86 /4 Cod penal din 1968 privind revocarea suspendării sub supraveghere şi executarea pedepsei în regim de detenţie dacă nu respectă programul,măsurile de supraveghere stabilite prin prezenta hotărâre sau va săvârşi o nouă infracţiune intenţionată în cursul termenului de încercare. Constată că inculpatul a fost reţinut la 26.10.2016, arestat la domiciliu de la 27.10.2016 la 30.10.2016 şi arestat preventiv de la 1.11.2016 la 21.12.2016.

2. În baza art 396 alin. 5 rap la art 16 lit b teza a II a CPP achită pe inculpatul COMAN CLAUDIU, cercetat pentru comiterea infracţiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată , prev. de art. 48 alin.1 Cod penal rap. la art. 289 alin.1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 ,art. 5 Cod penal. În baza art 396 alin. 5 rap la art 16 lit f CPP încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului COMAN CLAUDIU, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 41 alin 2 Cod penal din 1968 şi art.5 Cod penal,ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. În baza art.26 rap la art.248 Cod penal din 1968 rap. la art. 13.2 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art 41 alin 2 Cod penal din 1968 ,art.19 din OUG nr.43/2002, art. 5 CP condamnă pe inculpatul COMAN CLAUDIU,fără antecedente penale la pedeapsa principală de 2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară prev de art 64 alin 1 lit a teza a IIa,b CP (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată. Cu aplic art 71,64 lit a teza a IIa,b Cod penal din 1968 ,art 12 din Legea nr.187 din 2012. În baza art.86/1,71 al.5 Cod penal din 1968,art 5 CP dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului COMAN CLAUDIU. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal din 1968 pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei se suspendă şi executarea pedepsei accesorii. În baza art.86/2 Cod penal din 1968 stabileşte termen de încercare 5 ani. În baza art.86/3 Cod penal din 1968 obligă inculpatul COMAN CLAUDIU să respecte pe durata termenului de încercare următoarele măsuri de supraveghere : – să se prezinte la datele fixate la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov. -să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea. – să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă. – să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.86 /4 Cod penal din 1968 privind revocarea suspendării sub supraveghere şi executarea pedepsei în regim de detenţie dacă nu respectă programul,măsurile de supraveghere stabilite prin prezenta hotărâre sau va săvârşi o nouă infracţiune intenţionată în cursul termenului de încercare.

3. În baza art.248 Cod penal din 1968 rap. la art. 13.2 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art 41 alin 2 Cod penal din 1968 ,cu reţinerea art 74 lit a,c,76 lit c Cod penal din 1968 ,art. 5 CP condamnă pe inculpatul CIRICĂ CRISTIAN EMIL, fără antecedente penale la pedeapsa principală de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial ,în formă continuată. Cu aplic art 71,64 lit a teza a IIa,b Cod penal din 1968 ,art 12 din Legea nr.187 din 2012. În baza art.81,71 al.5 Cod penal din 1968,art 5 CP dispune suspendarea condiţionată a pedepsei aplicate inculpatului CIRICA CRISTIAN EMIL. În baza art.82 Cod penal din 1968 stabileşte termen de încercare 3 ani şi 6 luni. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal din 1968 pe durata suspendării conditionate a executării pedepsei se suspendă şi executarea pedepsei accesorii. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 Cod penal din 1968 privind revocarea suspendării şi executarea pedepsei în regim de detenţie dacă va săvârşi o nouă infracţiune în cursul termenului de încercare.

4. În baza art.248 Cod penal din 1968 rap. la art. 13.2 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art 41 alin 2 Cod penal din 1968, cu reţinerea art 74 lit a,c,76 lit c Cod penal din 1968 , art. 5 CP condamnă pe inculpatul ISPAS RADU PETRU, fără antecedente penale la pedeapsa principală de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial ,în formă continuată. Cu aplic art 71,64 lit a teza a IIa,b CP din 1968 ,art 12 din Legea nr.187 din 2012. În baza art.81,71 al.5 Cod penal din 1968,art 5 CP dispune suspendarea condiţionată a pedepsei aplicate inculpatului ISPAS RADU PETRU. În baza art.82 Cod penal din 1968 stabileşte termen de încercare 3 ani şi 6 luni. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal din 1968 pe durata suspendării conditionate a executării pedepsei se suspendă şi executarea pedepsei accesorii. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 Cod penal din 1968 privind revocarea suspendării şi executarea pedepsei în regim de detenţie dacă va săvârşi o nouă infracţiune în cursul termenului de încercare.

5. În baza art 396 alin. 5 rap la art 16 lit f CPP încetează procesul penal pornit împotriva inculpatei POPESCU AURELIA, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată, prev. de art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal art. 5 Cod penal ,ca urmare a decesului inculpatei la data de 29.04.2017(certificat deces vol.1 trib f 99).

6. În baza art.26 rap la art.248 Cod penal din 1968 rap. la art. 13.2 din Legea nr. 78/2000,cu aplicarea cu aplicarea art 41 alin 2 CP din 1968 ,art. 5 CP condamnă pe inculpatul IOSIF RĂZVAN, fără antecedente penale la pedeapsa principală de 2 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară prev de art 64 alin 1 lit a teza a IIa,b Cod penal din 1968 (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată. Cu aplic art 71,64 lit a teza a IIa,b CP din 1968 ,art 12 din Legea nr.187 din 2012. În baza art.86/1,71 al.5 Cod penal din 1968,art 5 CP dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului IOSIF RĂZVAN. În baza art.86/2 Cod penal din 1968 stabileşte termen de încercare 4 ani. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal din 1968 pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei se suspendă şi executarea pedepsei accesorii. În baza art.86/3 Cod penal din 1968 obligă inculpatul IOSIF RĂZVAN să respecte pe durata termenului de încercare următoarele măsuri de supraveghere : – să se prezinte la datele fixate la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov. -să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea. – să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă. – să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.86 /4 Cod penal din 1968 privind revocarea suspendării sub supraveghere şi executarea pedepsei în regim de detenţie dacă nu respectă programul,măsurile de supraveghere stabilite prin prezenta hotărâre sau va săvârşi o nouă infracţiune intenţionată în cursul termenului de încercare.

În baza art 25,397 CPP rap la art. art. 1349,1371 Cod civil admite în parte pretenţiile părţii civile U.A.T. Judeţul Braşov,obligă pe inculpaţi la plata către partea civilă a următoarelor despăgubiri civile astfel:

– inculpatul CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN în solidar cu inculpaţii COMAN CLAUDIU, CIRICA CRISTIAN EMIL, ISPAS RADU PETRU şi IOSIF RĂZVAN suma de 185.000 lei (Hotărârea CJ nr.152/3.04.2012), ce va fi actualizată la data plăţii cu dobânda legală potrivit OG nr 13/2011 şi cu indicele de inflaţie.

– inculpatul CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN în solidar cu inculpaţii COMAN CLAUDIU, CIRICA CRISTIAN EMIL, ISPAS RADU PETRU şi IOSIF RĂZVAN suma de 80.000 lei (Hotărârea CJ nr.264/22.05.2012),ce va fi actualizată la data plăţii cu dobânda legală potrivit OG nr 13/2011 şi cu indicele de inflaţie

– inculpatul CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN în solidar cu inculpaţii COMAN CLAUDIU, ISPAS RADU PETRU şi IOSIF RĂZVAN suma de 80.000 (Dispoziţia PCJ 375/4.12.2012), ce va fi actualizată la data plăţii cu dobânda legală potrivit OG nr 13/2011 şi cu indicele de inflaţie

– inculpatul CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN în solidar cu inculpaţii COMAN CLAUDIU, CIRICA CRISTIAN EMIL şi IOSIF RĂZVAN suma de 40.000 lei (Dispoziţia PCJ 150/30.05.2013), ce va fi actualizată la data plăţii cu dobânda legală potrivit OG nr 13/2011 şi cu indicele de inflaţie.

– inculpatul CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN în solidar cu inculpaţii COMAN CLAUDIU, CIRICA CRISTIAN EMIL şi IOSIF RĂZVAN suma de 60.000 lei (Dispoziţia PCJ 166/11.06.2013), ce va fi actualizată la data plăţii cu dobânda legală potrivit OG nr 13/2011 şi cu indicele de inflaţie.

Constată recuperat prejudiciul cauzat prin alocarea sumelor de bani din fondul de rezervă către UAT Sânpetru ,Ucea şi Şercaia(pc 3,5 şi 6 Rechizitoriu). Constată disjunse cercetările pentru UAT Sâmbăta de Sus şi Feldioara (pc 2 şi 9 rechizitoriu).Respinge restul pretenţiilor.

În baza art 25 alin 5 CPP lasă nesoluţionată acţiunea civilă faţă de moştenitorii inculpatei decedate POPESCU AURELIA. În temeiul art. 404 al. al. 4 lit. c din Cod de procedură penală raportat la art. 250/2 Codul de procedură penală,cu reţinerea art.20 din Legea nr.78/2000 menţine poprirea asigurătorie instituită prin ordonanţa procurorului nr.8/P/2014 din data de 26.10.2016, astfel cum a fost modificată prin decizia nr.50/C/18.06.2021 dată în dosar penal nr. 6067/62/2016 al Curţii de Apel Braşov ,respectiv asupra cotei de 1 din sumele de bani/ titluri de stat /obligaţiuni aflate în conturile bancare aparţinând inculpatului Căncescu Aristotel Adrian,deschise la BRD SA ,BCR SA şi Raiffeisen SA doar până la concurenţa sumei de 445.000 lei plus dobânda legală potrivit OG nr 13/2011 plus actualizare cu indicele de inflaţie.

În temeiul art. 404 al. al. 4 lit. c din Cod de procedură penală raportat la art. 250/2 Codul de procedură penală, cu reţinerea art.20 din Legea nr.78/2000 menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză asupra bunurilor inculpatului Coman Claudiu , doar până la concurenţa sumei de 445.000 lei plus dobânda legală potrivit OG nr 13/2011 plus actualizare cu indicele de inflaţie instituite prin: – ordonanţa procurorului nr.8/P/2014 din data de 26.10.2016 prin care s-a dispus instituirea unor popriri asupra conturilor bancare aparţinând inculpatului Coman Claudiu,deschise la BRD SA,BCR SA,Credit Agricole Bank România SA şi Banca Transilvania SA. – ordonanţa din data de 26.10.2016 prin care s-a dispus instituirea sechestrului asupra autoturismului marca Suzuki Vitara serie motor 7458678,serie saşiu TSMLYE81S00155784 cu nr. BV 16 AYE aparţinând inculpatului Coman Claudiu. – ordonanţa din data de 17.11.2016 prin care s-a dispus instituirea sechestrului asupra cotei de 1 din imobilul situat în comuna Hărman, str. A.I. Cuza, nr. 2A,înscris în CF 101631 a com Hărman.

În temeiul art. 404 al. al. 4 lit. c din Cod de procedură penală raportat la art. 250/2 Codul de procedură penală,cu reţinerea art.20 din Legea nr.78/2000 menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză asupra bunurilor inculpatului Ispas Radu Petru doar până la concurenţa sumei de 345.000 lei plus dobânda legală potrivit OG nr 13/2011 plus actualizare cu indicele de inflaţie prin: -ordonanţa procurorului nr.8/P/2014 din data de 26.10.2016, astfel cum a fost modificată prin ordonanţa procurorului din data de 14.11.2016 prin care s-a dispus instituirea unei popriri asupra contului bancar aparţinând inculpatului Ispas Radu Petru deschis la Bancpost-Sucursala Braşov. -ordonanţa procurorului nr.8/P/2014 din data de 17.11.2016 prin care s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra următoarelor imobile: *cota de 1/1 din imobilul situat în municipiul ****, judeţ ****, ***, nr. cadastral/topografic ****, înscris în cartea funciară nr. ***** a mun Făgăraş (nr. CF vechi 6506); * cota de 3/8 din teren intravilan situat în municipiul ****, judeţ ******, în suprafaţă totală de 1620 mp, nr. cadastral ******, nr.topo ***, cartea funciară nr. 102314 a municipiului *****(nr. cf vechi 6273); * cota de 1/2 din imobilul situat în municipiul ***, judeţ ***,str.*** nr. **, ap. **, nr. cadastral *****, cartea funciară nr. **** a mun. *** (nr. CF vechi 4852), *cota de 1/4 din teren intravilan situat în municipiul ***. jud.*****,****, în suprafaţă totală de 322 mp, nr. top: 18,19, cartea funciară nr.**** (nr. CF vechi 4540), aferent ap. 1 C1-U2;

În temeiul art. 404 al. al. 4 lit. c din Cod de procedură penală raportat la art. 250/2 Codul de procedură penală, cu reţinerea art.20 din Legea nr.78/2000 menţine măsura asiguratorie a popririi instituită prin ordonanţa procurorului nr.8/P/2014 din data de 26.10.2016 ,prin care s-a dispus instituirea unor popriri asupra conturilor bancare aparţinând inculpatului Cirica Cristian Emil doar până la concurenţa sumei de 365.000 lei plus dobânda legală potrivit OG nr 13/2011 plus actualizare cu indicele de inflaţie.

În temeiul art. 404 al. al. 4 lit. c din Cod de procedură penală raportat la art. 250/2 Codul de procedură penală, cu reţinerea art.20 din Legea nr.78/2000 menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză asupra bunurilor inculpatului Iosif Răzvan prin ordonanţa procurorului nr.8/P/2014 din data de 26.10.2016 prin care s-a dispus instituirea unor popriri asupra conturilor bancare aparţinând inculpatului,deschise la BCR SA,Banca Transilvania SA şi ING Bank, doar până la concurenţa sumei de 445.000 lei plus dobânda legală potrivit OG nr 13/2011 plus actualizare cu indicele de inflaţie.

Constată că următoarele bunuri aflate la Camera de corpuri delicte din cadrul Tribunalului Braşov constituie mijloace materiale de probă şi rămân ataşate dosarului cauzei: -1 CD, DNA-STBv/329-MS/CD/2016 ce conţine copia convorbirilor, comunicărilor sau conversaţiilor interceptate şi înregistrate de pe suporţii optici înregistratţi în Registrul de evidenţă al mediilor de stocare al DNA –S T Bv sub nr.100/MS-DVD/2014, 385/MS-CD/2014, 231/MS-DVD/2014, 384/MS-CD/2014, 383/MS-CD/2014, -anexa 1-conţine chitanţiere puse la dispoziţie de PNL-Filiala Braşov, 3 bucăţi (seria BVAUM nr.0003401-00034450, 0003451-0003500, 0003651-0003700), -anexa 2-conţine DVD marca Verbatim predat de către martorul Budescu Dan Victor la data de 28.11.2016, -anexa 3-conţine CD marca Verbatim pus la dispoziţie de către Trezoreria Braşov prin adresa nr.3857/20.10.2016, -anexa 4-conţine conţine CD marca Verbatim pus la dispoziţie de către Raiffeisen Bank prin adresa nr. 3327/07.10.2016, Anexa5-conţine conţine CD marca Verbatim pus la dispoziţie de către Banca Transilvania prin adresa nr.423568/11.10.2016, -anexa5- conţine CD marca Verbatim pus la dispoziţie de către Banca Transilvania prin adresa nr.423568/11.10.2016, Anexa 6- conţine CD marca Verbatim pus la dispoziţie de către Banca Românească prin adresa nr.162195/06.10.2016, -anexa 7- conţine CD marca Verbatim pus la dispoziţie de către BRD prin adresa 4311/UD/10.10.2016, Anexa 8- conţine CD marca Verbatim pus la dispoziţie de către BRD prin adresa 5172/EV/28.11.2016, -un CD marca Verbatim ce conţine copia scanată a dosarului de urmărire penală nr.8/P/2014 al D.N.A Braşov, vol I-XIII şi vol.XV, urmare a dispoziţiei preşedintelui completului de judecată din 02.03.2017.

În baza art 274 al 1,3,4 C pr pen obligă pe inculpaţii condamnaţi să plătească statului cheltuieli judiciare astfel: inculpaţii Căncescu Aristotel Adrian, Iosif Răzvan şi Coman Claudiu – câte 10.000 lei fiecare şi inculpaţii Cirica Emil, Ispas Radu Petru – câte 6.000 lei fiecare , restul cheltuielilor judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorilor din oficiu: avocati avocat Câcu Daniela în cuantum de 1807 lei,Bătuşaru Crinela în cuantum de 230 lei, Fluturaş Marius şi Roşu Claudiu în cuantum de câte 1253 lei se avansează din fondul Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi,22.07.2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.