blog-logo

Cinci spectacole de teatru, în compețitie la Festivalul Național de Teatru “Săptămâna Comediei” de la Brașov. Programul complet

Cinci spectacole de teatru, în compețitie la Festivalul Național de Teatru “Săptămâna Comediei” de la Brașov. Programul complet

Săptămâna Comediei, unul dintre cele mai îndrăgite și așteptate evenimente culturale ale Brașovului, revine după un an de pauză cu multe noutăți și cu un program pe măsură.

În perioada 2-8 august 2021 are loc la Brașov cea de-a VIII-a ediție a festivalului Săptămâna Comediei, eveniment care începând cu acest an va avea două secțiuni: teatru și film.

În ceea ce privește secțiunea de teatru, ediția din acest an a festivalului vine cu încă o noutate: Săptămâna Comediei devine un festival competițional. Un juriu de profesioniști în arta dramaturgică vor acorda 5 premii: Cel mai bun Actor, Cea mai bună Actriță, Premiul pentru Regie, Cel mai bun Spectacol și Premiul Special al Juriului.

Alte articole:   Săcele: S-au finalizat lucrările de modernizare a rețelei de apă din cartierul Baciu, etapa a II-a

Juriul este format din criticii de teatru Ion Parhon și Maria Zărnescu, și Dan Cogălniceanu, directorul teatrului Sică Alexandrescu din Brașov, teatru care este și gazdă a festivalului.

Cele 5 spectacole de teatru aflate în compețitie sunt:

  • Noii infractori –  spectacol prezentat de Teatrul Național București;
  • Doi pe o bancă – spectacol prezentat de Teatrul de Comedie;
  • Thailanda – spectacol prezentat de Teatrul Nottara București;
  • Dragostea durează 3 ani sau Mega petrecere de divorț – spectacol prezentat de Grivița 53;
  • Rosto – spectacol prezentat de Teatrul Act București.

Festivalul se încheie cu două spectacole în afara competiției:

  • O noapte furtunoasă – cel mai recent spectacol al Teatrului Sică Alexandrescu Brașov;
  • Familia Addams – spectacol prezentat de Teatrul Excelsior București în Seara de Gală când se vor decerna și premiile festivalului.
Alte articole:   Angajaţii din domeniul privat ar putea primi vouchere de vacanţă de la stat

Spectacolele de teatru vor fi jucate la Teatrul Sică Alexandrescu și vor începe la ora 19.00.

Filmele vor fi proiectate la Bastionul Țesătorilor, de la ora 21.30, iar intrarea este gratuită.

Cu ocazia festivalului Săptămâna Comediei, mari nume ale teatrului românesc contemporan se vor afla la Brașov. Printre invitații care vor urca pe scena Teatrului Sică Alexandrescu se numără Marcel Iureş, Mihai Bendeac, Teodora Mareş, Tudor Istodor, Vlad Logigan, Victoria Cociaş și mulți alții.

Teatrul Naţional din Bucureşti va deschide în acest an, pe 2 august, cea de-a opta ediţie a festivalului Săptămâna Comediei Româneşti de la Braşov.

Programul pieselor de teatru al festivalului Săptămâna Comediei Brașov îl găsiți AICI, iar cel de film poate fi consultat AICI.

Alte articole:   De joi se schiază doar pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate