blog-logo

Valeriu Gheorghiță: 44% din populația României este imunizată la COVID-19

Valeriu Gheorghiță: 44% din populația României este imunizată la COVID-19

Șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid susține că aproximativ 44% din populația României are imunitate la Covid, după ce persoanele au trecut prin boală sau s-au vaccinat.

Medicul militar, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că, la nivel naţional, potrivit celei mai recente estimări, rata de imunitate colectivă dobândită prin boală şi vaccinare este de 44%, iar în judeţele Cluj şi Ilfov şi în municipiul Bucureşti de peste 60%.

„Am finalizat, alături de colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, estimarea ponderii populaţionale cu un grad de protecţie faţă de boala COVID obţinut prin vaccinare şi trecere prin boală. (…) Au fost efectuate două estimări: una la nivel judeţean şi una la nivel de unitate administrativ-teritorială. Pentru estimarea la nivel naţional şi nivel judeţean s-a folosit ca bază de calcul populaţia rezidentă în România la data de 1 ianuarie 2020, adică 19,3 milioane de persoane. Ca atare, la nivel naţional, ponderea populaţională cu un grad de protecţie faţă de boala COVID-19, cumulat cu trecerea prin boală şi vaccinare, este estimat la circa 44%”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, potrivit Digi24.

Şeful CNCAV a subliniat că există, evident, diferenţe de la un judeţ la altul, transmite Agerpres. Estimarea mai arată că în 25 de județe peste 20% din persoane au un grad de imunitate, în 11 județe au peste 40%, iar în trei județe gradul este peste 50% .

Alte articole:   Subvenţii pentru consumatorii casnici. Cu cât vor fi compensate facturile la energie electrică și gaze naturale

Două judeţe şi municipiul Bucureşti au o rată de imunitate de grup de peste 60% – judeţul Cluj, judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti au peste 60% imunitate colectivă. De asemenea, în 25 de judeţe, peste 20% de persoane au un grad de imunitate, în 11 judeţe au peste 40% grad de imunitate colectivă şi în trei judeţe peste 50% persoane cu grad de imunitate în momentul de faţă. (…) La nivel naţional, repet, vorbim de o estimare de 44% rată de imunitate colectivă dobândită prin boală şi vaccinare„, a menţionat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.