blog-logo

Scandalul P&P: consilierii locali, nemulțumiți de banii plătiți și prestația avocatei angajate de Coliban

Scandalul P&P: consilierii locali, nemulțumiți de banii plătiți și prestația avocatei angajate de Coliban

Consilierul social-democrat braşovean Marius Potea a cerut, marţi, în şedinţa legislativului local al municipiului Braşov, rezilierea contractului de asistenţă juridică încheiat cu casa de avocatură a Georgianei Trandafir, căreia i s-au decontat, de la bugetul local, sume pentru un proces „pe care, până în prezent, l-a pierdut pe linie”.

Discuţiile au avut loc în contextul în care primarul Allen Coliban a solicitat Consiliului Local aprobarea pentru angajarea unor noi servicii de consultanţă juridică, într-un proces în care edilul este obligat să plătească sancţiuni financiare pentru neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti, notează Agerpres.

Conform lui Marius Potea, avocatei Georgiana Trandafir i-a fost decontată o sumă „exorbitantă”, de 24.000 de euro, pentru reprezentarea Primăriei în procesul intentat de administratorul parcărilor publice, firma P&P, în urmă cu câteva luni, în timp ce, prin comparaţie, casa de avocatură care a reprezentat-o într-un alt proces, câştigat (inclusiv la ÎCCJ – n.r.) şi care a durat cinci ani, a facturat Primăriei suma de 10.000 de lei, cea mai mare plătită vreodată din bugetul Braşovului pentru astfel de servicii.

„La acest moment, doamna Trandafir a pierdut pe linie toate dosarele (contra P&P – n.r.) în care a fost implicată. Făcând o comparaţie, firma care a apărat P&P a depus cheltuieli de judecată de 400 de euro. Având în vedere discrepanţa enormă între sumele pe care Primăria le-a plătit şi rezultatele doamnei Trandafir, solicit rezilierea contractului pentru lipsa clară de performanţă, cu atât mai mult cu cât se doreşte angajarea din nou a unei case de avocatură. Ca avocat şi consilier, sumele sunt absolut aberante. (…) Cabinetul de avocatură care a lucrat pe dosarul Cetăţuia a facturat către Primăria Braşov, pe cinci ani, cât a durat procesul, care a fost câştigat, suma de 10.000 de lei, cea mai mare pe care a plătit-o municipalitatea braşoveană pentru servicii juridice”, a spus consilierul Marius Potea.

Alte articole:   IŞJ Braşov scoate la concurs peste 260 de posturi de directori, la şcolile din judeţ

„Orice comentarii mi se par similare celor pe care le faci la jumătatea unui meci, când ţi se pare că echipa nu joacă bine şi hai s-o scoatem de pe teren”, a afirmat, referindu-se la rezilierea contractului, primarul Allen Coliban, care se crede specialist și în fotbal, după afacerea FC Coliban Scotch Club.

Edilul a fost contrat imediat de Potea, care i-a repălicat că dacă o echipă nu joacă bine, schimbi antrenorul…

Despre procesul cu P&P și întregul scandal, am scris în articolul de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.