blog-logo

Programul de educație muzeală dedicat copiilor continuă și miercurea viitoare, la Muzeul Casa Mureșenilor. Ce au învățat, astăzi, participanții?

Programul de educație muzeală dedicat copiilor continuă și miercurea viitoare, la Muzeul Casa Mureșenilor. Ce au învățat, astăzi, participanții?

Astăzi, 21 iulie 2021, a fost continuat programul de educație muzeală dedicat copiilor aflați în vacanță.

În prima parte a atelierului, copiii au primit informații despre evoluția instrumentelor și materialelor de scris în cadrul expoziției temporare „Școala de altădată”.

După această introducere, elevii au avut parte de o prezentare a tiparniției primită de la Muzeul Campulung Muscel cu prima scrisoare în limba română, anul acesta împlinindu-se 500 de ani de la această primă scriere în limba română. Tinerii au participat apoi pe rând la tipărirea unei copii a acelei scrisori, precum și a unei imagini cu Diaconul Coresi. Această activitate a fost coordonată Ioana Alina Borcan, restaurator. După această lecție interactivă despre istoria tiparului, am vizitat Librăria Humanitas Brașov și Galeria Europa, unde ne-a întâmpinat doamna profesoară Gabriela Marica, o binecunoscută artistă brașoveană, care le-a vorbit copiilor despre acuarele și alte tablouri prezentate în expoziție.

Le mulțumim tuturor colaboratorilor noștri și vă așteptăm și miercureaa viitoare de la ora 10 la Muzeul Casa Muresenilor Brasov pentru a merge la Poșta Română Oficiul Poștal nr. 1, Brașov, unde vor descoperi expoziția „Serviciile poștale în trecut”, dar și cum se scrie o scrisoare, coordonator, Marinela Barna, muzeograf.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   În cadrul programului de educație muzeală organizat de Casa Mureșenilor mai mulți copii au vizitat, astăzi, Palatul Poștei din Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.