blog-logo

Bani publici pentru salvarea salariului primarului Allen Coliban, sancționat pentru nerespectarea sentinței în Dosarul American Dreams

Bani publici pentru salvarea salariului primarului Allen Coliban, sancționat pentru nerespectarea sentinței în Dosarul American Dreams

Consilierii locali USR au votat „pentru”, cei de la PNL s-au abținut și cei din PSD au votat „contra” achiziției serviciilor de avocatură în cazul a trei procese aflate pe rolul Tribunalului București.

Practic, pentru procese în care nu s-au pus la îndeplinire sentințe așa cum a decis instanța, sentințe rămase definitive, vor fi cheltuiți suplimentar bani publici. Interesant că serviciile juridice contractate prin votul USR-iștilor nu vizează municipiul Brașov sau Consiliul Local, ci persoana primarului Allen Coliban.

Amănunte, în articolul de mai jos:

După cum ați citit, sentința spune foarte clar că persoana sancționată nu este o persoană juridică (orașul Brașov, reprezentat de primar sau Consiliul Local), ci persoana acestuia! De aceea sancțiunea vizează salariul edilului și nu s-a pus problema ca orașul să plătească anumite penalități…

Alte articole:   ÎN DIRECT Sebastian Rusu îl pune cu botul pe labe pe Coliban, în chestiunea preluării atribuțiilor primarului

În plus, primarul a amenințat că, dacă se va pierde procesul, va avea drept de regres și îi va da în judecată pe cei responsabili de situația creată (funcționari), respectiv nerespectarea unei sentințe definitive a unei instanțe.

Ce zic liberalii

Consilierul PNL Pamela Diaconu, avocat de profesie, a ridicat problema existenţei temeiului legal şi a oportunităţii angajării unor servicii de reprezentare juridică de către o casă de avocatură, în procesele aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti, cu dezvoltatorul imobiliar American Dream, pierdute de vechea conducere liberală a Primăriei Braşov, în care este vorba de sancţiuni pentru primarul municipiului Braşov pentru nepunerea în executare a unor hotărâri judecătoreşti.

„Se dorea achiziționarea unor servicii pentru a reprezenta persoana primarului în 3 dosare pe rolul Tribunalului București, Anterior, in prima fază, pe fond, în 2 din 3 primarul a fost reprezentate de un jurist al Primăriei. De aceea susțin că nu era oportun să mai achziționăm servicii juridice și pot să le facă cei din Primărie. Dosarele în sine au obligativitatea primarului la plata unor penalități, pentru că nu au fost duse la îndeplinire hotărâri judecătorești cu sentințe definitive. În viziunea reclamaților, sentințele nu au fost îndeplinite, motiv pentru care a cerut sancționarea primarului. Or, aceste procese, nu prezintă o complexitate deosebită, și pot fi reprezentante în instanță de jurișrii Primăriei, pentru că ei trebuie să demonstreze că Primăria a respectat ducerea la îndeplinire a sentinței. Nu vorbim despre un caracter complex al dosarelor, de salvarea Dealurilor (așa cum a susținut Allen Colban – n.r.), care să necesite contractarea de servicii juridice”, ne-a delcarat Pamela Diaconu.

Alte articole:   Magazinele, obligate să afișeze la reduceri care a fost cel mai scăzut preț din ultima lună  

Ce spun social-democrații

Liderul consilierilor locali PSD, Lucian Pătrașcu, a precizat că a solicitat informații detaliate juriștilor Primăriei, iar din cele constatate, lucrurile stau în felul următor:

„Dezvoltatorul imobiliar a cerut în instanță și i s-a dat dreptate, cu sentință definitivă, ca din certificatul de urbanism eliberat să se scoată obligativitatea realizării Planului Urbanistic de Detaliu. Primăria a emis ulterior un certificat fără această obșligativitate, dar a venit, suplimentar, cu solicitarea a patru noi avize, care astfel modifică certificarul de urbanism inițial. Acesta este motivul pentru care firma a revenit în instanță și s-a ajuns la sancționarea dlui. primar Coliban. Să vă ferească Dumenzeu să pierdeți procesul, că nu știu de unde veți plăti.

Alte articole:   Gala MERITO: Trei profesori brașoveni au fost premiați pentru inovație în educație 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.