blog-logo

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Grecia intră în zona galbenă, Spania și Portugalia trec în zona roșie

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Grecia intră în zona galbenă, Spania și Portugalia trec în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat vineri, Hotărârea 46 din 15.07.2021 prin care a fost modificată lista statelor clasificate în cele trei zone (verde, galbenă, roșie), în conformitate cu incidența actualizată la nivel internațional.

Potrivit CNSU, în zona roșie sunt 28 de state între care Spania, Portugalia și Olanda, iar în zona galbenă, între cele 19 țări, se află Grecia, o destinație turistică preferată de români.

La sosirea din țări aflate în zona roşie, doar cei vaccinați sunt scutiți de carantină. Restul persoanelor nevaccinate intră în carantină.

La sosirea din țări aflate în zona galbenă nu intră în carantină persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19, cele vaccinate și cele care au test PCR negativ (numai vechi de 72 de ore).

Alte articole:   Imaginea lui Coliban pe Facebook ne costă peste 21.000 de lei din bani publici într-o lună. Să curgă șampania...

De asemenea, scutirea de carantină este valabilă și pentru copiii sub 3 ani, fără condiții, și pentru cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate