blog-logo

Peste 100.000 de doze de vaccin Moderna au ajuns în România

Peste 100.000 de doze de vaccin Moderna au ajuns în România

Peste 100.000 de doze de vaccin anti-COVID Moderna au intrat miercuri în România şi vor fi stocate în depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA, anunță Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Transportul, care conține 112.800 de doze de vaccin, este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin sunt aduse în Bucureşti pe cale terestră, a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman”, transmite CNCAV.

Până în prezent, 1.479.600 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 722.188 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, a precizat CNCAV.

Alte articole:   Imagini spectaculoase de la deszăpezirea Transfăgărășanului

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.