blog-logo

Admitere liceu 2021. Ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a va fi publicată astăzi

Admitere liceu 2021. Ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a va fi publicată astăzi

Ministerul Educației va publicat, astăzi, 15 iulie, ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel județean, a absolvenților clasei a VIII-a care au susținut examenul de Evaluare Națională.

Cei aproximativ 3.600 de absolvenți din judeţul Brașov află astăzi ce loc ocupă în ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel judeţean. Această ierarhie poate fi consultată pe admitere.edu.ro.

Aceștia vor fi trecuţi pe listă în ordine descrescătoare a mediei de admitere, obţinută din media de absolvire a claselor V-VIII, cu pondere de 20% în calculul mediei de admitere, şi cea de la Evaluarea Naţională, cu pondere de  80%.

Prima etapă de repartizare începe în data de 16 iulie 2021 și durează până în 22 iulie. În acest interval de timp, absolvenți claselor a VIII-a și părinții acestora, îndrumați de diriginți, vor completa opțiunile dorite în fișele de înscriere.

Alte articole:   Un jandarm montan patrulează pe pârtiile din Poiana Brașov cu snowboard-ul VIDEO

Completarea trebuie să fie făcută cu foarte mare atenție, deoarece orice opțiune greșită poate duce la o repartizare nedorită.

Părinții trebuie să își anunțe intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă, pentru a fi realizată o planificare.

După introducerea și verificarea datelor din fișele de înscriere depuse pentru admiterea la liceu, în data de 24 iulie 2021, va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a ce nu împlinesc 18 ani până la momentul începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

Ulterior, între 25 și 28 iulie, candidații vor depune dosarele de înscriere la școlile unde au fost repartizați.

Alte articole:   Răspunsul unui sistem de Inteligență Artificială la întrebarea dacă, geo-strategic, se justifică un Aeroport la Brașov

Pe 29 iulie 2021, unitățile de învățământ liceal vor transmite situația locurilor rămase libere ca urmare a neînscrierii candidaților admiși în prima etapă.

Între 29 iulie și 5 august 2021, candidații din etapa a doua se vor putea înscrie la repartizarea computerizată.

Repartizarea în învățământul liceal din etapa a doua are loc în data de 6 august 2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.