blog-logo

Cifra de afaceri din industrie a crescut în primele cinci luni cu 25%

Cifra de afaceri din industrie a crescut în primele cinci luni cu 25%

Cifra de afaceri din industrie a crescut în primele cinci luni cu 25%, față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită creșterii înregistrate în industria prelucrătoare. Față de luna aprilie, cifra de afaceri din industrie a scăzut însă cu 2%.

În luna mai 2021, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, a scăzut cu 2% față de luna precedentă, ca urmare a scăderii înregistrate în industria extractivă (-8,8%) și în industria prelucrătoare (-1,8%).

Față de luna corespunzătoare din 2020, producția industrială s-a majorat, pe ansamblu, cu 45,9%, datorită creșterii din industria prelucrătoare (+47%) și din industria extractivă (+11,2%).

În perioada 1.I – 31.V.2021, comparativ cu perioada 1.I-31.V.2020, cifra de afaceri din industrie pe total, în termeni nominali, a crescut cu 25,3%, datorită creșterii din domeniul industriei prelucrătoare (25,8%) și extractive (+10,4%).

Comparativ cu aprilie 2021, în luna mai, pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi în domeniul industriei bunurilor de capital (-5,6%), industriei bunurilor de uz curent (-3,7%) și industriei bunurilor de folosință îndelungată (-3,4%). Creșteri s-au înregistrat în industria energetică (+3,6%) și în industria bunurilor intermediare (+1,9%).

BIZIDAY

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.