blog-logo

Urse: „Avem nevoie urgentă de programe care sa susțină HoReCa. Pandemia a afectat în proporție de 90% acest sector”

Urse: „Avem nevoie urgentă de programe care sa susțină HoReCa. Pandemia a afectat în proporție de 90% acest sector”

Guvernarea PNL – USR -PLUS – UDMR a reușit performanța de a crește datoria publică la niște cifre astronomice. Cifrele oficiale ne arată că deja datoria publică trece de 50% din PIB. Vorbim de cea mai mare datorie publică înregistrată de către țara noastră în ultimii 30 de ani. Discutăm despre nivelul de 50% din PIB al datoriei publice în condițiile în care din 2016 până în 2019 datoria publică a scăzut de la 37,3% la 35,2%, spun reprezentanţii ALDE.

La această creștere galopantă a datoriei publice au contribuit foarte mult împrumuturile pe bandă rulantă pe care le-a făcut guvernarea actuală, începând cu Guvernul Orban anul trecut și continuând cu actualul Guvern. 

Totul a început în 2020, atunci când Guvernul Orban, în lipsă de soluții pentru susținerea economiei românești, a găsit soluția „miraculoasă”: guvernarea pe datorie. Toate cifrele din 2020 privind România prosperă, economia care duduie, toate au fost rezultatul împrumuturilor de peste 100 de miliarde de lei pe care le-au făcut guvernanții.

Alte articole:   Ninsorile și viscolul paralizează traficul în România: 9 drumuri naționale ÎNCHISE

Conform informațiilor publice, s-au împrumutat 44 miliarde euro într-un an, adică 1.300 de euro pe secundă! Cu acești bani se puteau face atât de multe pentru România și pentru români. Însă, din păcate, nu s-a făcut nimic! În schimb, am asistat la risipă, furt, datorie! Nimic nu a ajuns la cetățeni, nimic în economie, pe principiul totul în claxon, nimic la motor.

Unde sunt oare toți banii împrumutați? Ce a făcut Guvernul PNL – USR PLUS – UDMR cu ei? Nimeni nu știe și nu poate să ofere un răspuns la aceste întrebări!

În loc să se împrumute încontinuu și să crească și mai mult datoria publică, cei aflați la guvernare ar trebui să sprijine, în mod real, mediul de afaceri, să vină cu un plan coerent de redresare economică a României. E evident că trebuie să existe o schimbare de paradigmă, altfel criza economică ne va lovi puternic și nu vom rezista. Trebuie să dezvoltăm programe specifice fiecarui județ. Brașovul are nevoie de autostradă, pentru o conexiune permanentă cu Europa si România, pentru dinamica dezvoltării turismului, mediului economic in ansamblul său și susținerea companiilor care produc local. Avem nevoie urgentă de programe care sa susțină HoReCa, deoarece Brașovul este «perla turistică» a Romaniei, iar pandemia a afectat in proporție de 90% acest sector”, spune vicepreşedintele ALDE Braşov, Gabriela Urse.

Alte articole:   Răspunsul unui sistem de Inteligență Artificială la întrebarea dacă, geo-strategic, se justifică un Aeroport la Brașov

Pe rând, prin politica economică pe care au dus-o, guvernele Orban și Cîțu au afectat viitorul fiecărui cetățean al României prin lipsa unor măsuri de susținere a capitalului românesc și a unor măsuri luate în interesul românilor.

Toate sumele împrumutate în ultimul an n-au adus niciun progres, nicio dezvoltare, nicio bunăstare. Nu s-a întâmplat absolut nimic! Unde sunt autostrăzile cu care USR-PLUS se lăuda? Unde sunt sumele necesare pentru susținerea firmelor românești cu care Orban se lăuda în 2020? Nicăieri! Totul a rămas la nivel declarativ!

În loc să se împrumute în continuu și să crească și mai mult datoria publică, cei aflați la guvernare ar trebui să sprijine, în mod real, mediul de afaceri, să vină cu un plan coerent de redresare economică a României. E evident că trebuie să existe o schimbare de paradigmă, altfel criza economică ne va lovi puternic și nu vom rezista.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.