blog-logo

CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Ce modificări sunt aduse

CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Ce modificări sunt aduse

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, miercuri, Hotărârea numărul 44, prin care propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând din 12 iulie, şi lista măsurilor care vor fi aplicate.

Prin această Hotărâre se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2021 precum și măsurile de prevenire și control necesar a fi aplicate în contextul epidemiologic actual, se arată într-un comunicat transmis de instituție.

„Principala modificare faţă de măsurile aflate în vigoare vizează creşterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control al răspândirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2”, informează CNSU.

Extinderea perioadei de la 90 la 180 de zile va fi valabilă şi pentru persoanele care participă la spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber (în limita a 2.500 de spectatori), precum şi la nunţi şi botezuri, în spaţii închise (cu participarea a cel mult 300 de persoane).

Alte articole:   Județele Sibiu și Mureș peste Brașov la capitolul câștiguri salariale

Una dintre propunereile CNSU se referă la competiţiile sportive desfăşurate în spaţii deschise, unde va fi permisă inclusiv participarea persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 (anterior era prevăzut un interval de până la 90 de zile pentru persoanele care au trecut prin boală), relatează Agerpres.

De asemenea, CNSU propune menţinerea prevederile referitoare la participarea persoanelor vaccinate şi a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Alte articole:   Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 4 drumuri finanțabile prin Programul Anghel Saligny

O hotărâre de guvern în acest sens va fi adoptată în şedinţa de astăzi a Executivului.

Hotărârea CNSU poate fi consultată AICI și Anexa acesteia AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.