blog-logo

Turistă accidentată în Masivul Postăvaru. Avertismentul salvamontiștilor

Turistă accidentată în Masivul Postăvaru. Avertismentul salvamontiștilor

O femeie neechipată corespunzător a alunecat și a căzut, sâmbătă, în timp ce cobora din Masivul Postăvaru.

Din păcate, majoritatea turiștilor care sunt prezenți pe munte sunt echipați inadecvat, iar astfel se expun riscului de a se accidenta, avertizează salvamontiștii brașoveni.

Acest fapt a fost reflectat într-un eveniment petrecut sâmbătă, în Masivul Postăvaru.

O turistă, echipată inadecvat, a alunecat și a căzut, în timp ce cobora de pe masiv. Aceasta a suferit un traumatism de membru inferior în zona gleznei. Salvatorii montani prezenți la locul solicitării au preluat persoana în cauza și au transportat-o la baza muntelui. Fiind vorba doar despre un traumatism minor, nu a fost nevoie de intervenția echipajelor ambulanței sau SMURD-ului.

Alte articole:   INS: Spor natural negativ, în iunie

În acest context, turiștilor li se atrage atenția cu privire la faptul că în zona montană vremea este deosebit de instabilă, condițiile meteo putându-se schimba radical, într-un interval foarte scurt de timp, iar deplasarea în zonamontană, fără echipament adecvat, poate duce la accidentări.

Faptul ca este începutul perioadelor de concedii, face ca traficul montan în zona Poienii Brașov și Vârfului Postăvaru sa fie unul foarte intens, în ciuda vremii nefavorabile. Din păcate, majoritatea turiștilor care sunt prezenți pe munte sunt echipați inadecvat, chiar dacă vorbim de turiști care aleg ca mijloc de urcare telecabina. Fără echipament adecvat, cei care părăsesc zona peroanelor instalațiilor de transport pe cablu se expun riscului de a se accidenta.

Vă reamintim că urcarea pe Vârful Postavaru presupune deplasarea pe o zonă stâncoasă înclinată, cu balustrade de susținere instalate, dar unde pietrele sunt extrem de tocite, rotunjite și alunecoase, facând ca aderența să fie extrem de limitată, chiar și în condițiile unor încălțări specifice. Totodată, atragem atenția că în zona montană vremea este deosebit de instabilă, condițiile meteo putându-se schimba radical, într-un interval foarte scurt de timp”, atenționează reprezentanții Salvamont Brașov.

Alte articole:   ANAR: Restricții în alimentarea cu apă în aproape 700 de localități, din cauza secetei 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.