blog-logo

La o singură unitate de învățământ din Brașov rata de promovare la examenul de Bacalaureat a fost de 100%

La o singură unitate de învățământ din Brașov rata de promovare la examenul de Bacalaureat a fost de 100%

Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelor și a prenumelor candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 73,96%, în creștere cu aproape 3% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 71,03%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 79,83%, iar pentru promoțiile anterioare, 31,05%.

Au promovat 2.335 de candidați, dintr-un total de 3.157 de candidați prezenți (2.777 candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 380 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Precizăm că numărul de candidați înscriși în acest an a fost de 3.305.

Trei candidați au obținut media 10. Aceștia provin de la Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ Brașov (doi candidați), respectiv de la Colegiul Național ‘Unirea’ Brașov.

La o singură unitate școlară din județul nostru rata de promovare în acest an a fost de 100% – Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

Limba și literatura română: lucrările a 60 de candidați au fost notate cu 10

Limba și literatura maternă: lucrările a 4 candidați au fost notate cu 10

Proba obligatorie a profilului (Matematică – 22 / Istorie – 39)

Proba la alegere a profilului și a specializării: 159 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană și Logică și argumentare: câte 47 pentru fiecare din cele două).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.