blog-logo

Aerul condiționat folosit în exces, periculos pentru sănătate

Aerul condiționat folosit în exces, periculos pentru sănătate

Aerul condiționat folosit în exces poate afecta sănătatea, potrivit medicilor. Expunerea directă la aerul rece favorizează declanşarea bronşitelor, a infecţiilor respiratorii şi a inflamaţiilor, spun specialiștii.

Varianţiile de temperatură creează probleme în special pacienţilor care au anumite afecţiuni cronice, susține medicul Gindrovel Dumitra.

„Există chiar şi o bacterie care este destul de prezentă la pacienţii care se îmbolnăvesc ca urmare a folosirii în exces a aerului, care se numeşte legionella, care poată să producă o pneumonie destul de severă”, a explicat Gindrovel Dumitra, medic de familie.

Medicul îți mai spune că este foarte important ca în momentul în care porneşti aerul condiţionat să faci şi o curăţare a filtrelor şi a celorlalte mecanisme.

„Eu recomand ferm pacienţilor ca să folosească cu moderaţie aerul condiţionat, iar gradiantul de temperature între aerul înconjurător şi aerul din încăpere să fie cât mai mic”, a adăugat Gindrovel Dumitra.

Sursa: alephnews.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.