blog-logo

Făgărașul, la a treia ediție de bugetare participativă

Făgărașul, la a treia ediție de bugetare participativă

Primăria Făgăraș a lansat a treia ediție a bugetării participative. Cetățenii care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiu și au peste 16 ani, pot depune proiecte în cinci domenii care vizează dezvoltarea localității. Acestea sunt finanțate cu suma totală de 500.000 de lei, alocată din bugetul local.

Persoanele care au nevoie de îndrumare și sprijin pot participa la atelierele organizate de instituție în 6 locații diferite, unde sunt prezentate modalitățile de concepere și depunere a proiectelor.

Termenul limită pentru înscrierea ideilor pe site-ul bp.primaria-fagaras.ro este 23 iulie 2021, urmând să fie analizate în perioada 26 iulie – 20 august. Procesul de vot va avea loc între 23 august și 17 septembrie, iar implementarea proiectelor va demara la 1 octombrie 2021.

Alte articole:   Un liceu din Rupea împlinește 100 de ani. Ce evenimente sunt organizate cu această ocazie?

Parcări pentru biciclete, un teren de baschet în aer liber, locuri de joacă în unitățile de învățământ și Făgăraș City App se numără printre cele 10 proiecte inițiate de către cetățeni și realizate de administrația locală la edițiile precedente ale bugetării participative. Alte 4 proiecte se află în implementare.

Bugetarea participativă urmăreşte implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor pentru dezvoltarea locală, aceștia hotărând cum să fie utilizată o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.