blog-logo

PNL acuză consilierii județeni USR-PLUS au votat contra Aeroportului

PNL acuză consilierii județeni USR-PLUS au votat contra Aeroportului

Liberalii au transmis astăzi un comunicat de presă referitor la votul dat de colegii de alianța de la USR-PLUS, la două puncte de pe ordinea de zi, pentru Aeroport.

Ziua de ieri – 30 iunie – ne-a adus atât nouă, consilierilor județeni PNL, dar mai ales brașovenilor o surpriză neplăcută.

În ședința de Consiliu Județean Brașov, grupul USR-PLUS a votat împotriva finalizării Aeroportului Internațional Brașov. Și nu o dată, ci de două ori!

Prima dată nu au votat pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți implementării soluției de remote-tower (turn de control virtual) cea aprobată de ROMATSA.

A doua oară, nu au dorit să susțină o rectificare bugetară ce conținea printe altele și o sumă de bani pentru continuarea celui mai important proiect al comunității brașovene, Aeroportul Internațional Brașov.

Din nou este neplăcut să observăm cum oameni care nu au nici pregătire și nici experiență aeronautică vorbesc despre turn virtual sau fizic, despre lungimea pistei de aterizare sau despre mărimea terminalului de pasageri. Fac asta agresiv și mai ales pe rețelele de socializare, acolo unde oricine este la un click distanta de a deveni expert.

În tot acest timp, specialiști în adevăratul sens al cuvântului muncesc zi de zi pentru a finaliza un proiect greu, cu multe provocări. Constructori, ingineri, specialiști în aeronautică, structuri administrative locale, naționale și internațional, cu toții angrenați și dedicați acestui proiect.

Alte articole:   Cea mai mare rezervație de urși din Europa va fi amenajată la Predeal

Îi asigurăm pe brașoveni că există o hotărâre politico-administrativă de neclintit ce vă duce la bun sfârșit acest proiect vital pentru județul nostru.

De altfel, în afară de USR-PLUS, celelalte forțe politice din Consiliul Județean susțin fără ezitare Aeroportul Internațional Brașov.

De ce joacă la obstrucție cei din USR PLUS, nu știm să vă spunem cu exactitate. Poate doresc să iasă în evidență cu ceva, poate aleargă după imagine și expunere mediatică sau poate chiar își doresc să blocheze construirea aeroportului.

Facem un apel la colegii ce au votat împotriva finalizării acestui proiect ca fiecare să-și analizeze cu grijă și responsabilitate aria de competențe profesionale.

Ar fi bine ca librarii să vorbească despre cărți, pomicultorii despre livezi și culturi, iar cei din ONG-uri cu expertiza despre animalele fără stăpân.

Îi vom ascultă cu plăcere și atenție știind că sunt cunoscători ai acestor domenii, dar în privința aeroportului, haideți să îi lăsăm pe specialiști să se ocupe de acest proiect.

Replica USR PLUS

USR PLUS susține, fără urmă de îndoială, realizarea proiectului Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. În același timp, susține transparența decizională necesară în absolut toate proiectele derulate de instituțiile publice, ca pas important înspre reformarea clasei politice și recâștigarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului.

Alte articole:   Povestea unei zile care a trecut neobservată

În ultima ședință a Consiliului Județean Brașov, consilierii județeni USR PLUS s-au abținut de la votarea punctului 3 al ordinii de zi, reprezentând aprobarea unor indicatori tehnico-economici legați de construirea turnului de control virtual (remote) din cadrul proiectului Aeroportului Brașov. Motivul este unul cât se poate de simplu și are legătură cu principiile bunei guvernări: lipsa transparenței decizionale și nerespectarea legislației cu privire la dreptul consilierilor județeni de a accesa documentele de interes public, pentru a vota în cunoștiință de cauză. Nici în acest moment consilierii județeni nu au access la un document oficial care să ateste declarațiile președintelui Consiliului Județean cum că ROMATSA aprobă construirea unui turn virtual. Dacă această decizie ROMATSA există, ea nu a fost prezentată consilierilor USR PLUS până în acest moment, acesta fiind motivul pentru care aceștia s-au abținut la vot.

Nu putem să angajăm banii contribuabililor în baza unor declarații politice de presă, ci doar în baza unor documente oficiale și asumate de instituțiile emițătoare. Consiliul Județean nu este o instituție ce ia decizii în baza declarațiilor de presă ale președintelui CJ, ci este o instituție publică ce funcționează în baza unei legislații clare, definite de reprezentanții poporului în Parlamentul României.

Consilierii au fost aleși în baza unui mandat dat de cetățeni, cărora li s-au promis impunerea transparenței decizionale și respectul față de cheltuirea banului public, mandat pe care îl vor duce la capăt, respectându-și principiile și promisiunile, indiferent de potențialele prejudicii de imagine aduse de eventualele manipulări ale opiniei publice.

Alte articole:   Licitație pentru zeci de mii de europubele la Hărman, Prejmer, Teliu, Vama Buzăului, Sânpetru şi Măieruş

Reprezentanții PNL demonstreaza încă o dată că nu înțeleg care este baza mandatului primit de la cetățeni: decizii transparente, dezbateri publice, cheltuirea responsabilă a banului public. Cât timp aceste principii de bază nu sunt respectate, nu există nicio speranță ca vechea clasă politică să se reformeze.

Atacurile personale din comunicatul emis de PNL dovedesc imaturitate politică și au ca scop doar manipularea opiniei publice. Angajarea în lupte politice sterile și fără niciun interes sau impact real față de bunăstarea cetățenilor nu face parte din programul politic al USR PLUS, prin urmare nu vom răspunde cu aceeași monedă, considerând că cetățenii fac foarte ușor distincția între declarații politice și lupta pentru principii, dezvoltare, reformă instituțională.

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este probabil cel mai important proiect de infrastructură aeriană din România de după Revoluție. Asta presupune responsabilitate din partea factorului politic și îi atenționăm pe colegii de la PNL că acest proiect nu poate fi folosit ca armă politică și electorală la nesfârșit.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] USR-PLUS susține, fără urmă de îndoială, realizarea proiectului Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, scrie newsbv.ro. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.