blog-logo

Ministrul Sănătății: Ne așteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă în România

Ministrul Sănătății: Ne așteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă în România

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății a declarat, marți seară, că, așa cum s-a întâmplat și în alte țări, unde tulpina Delta a devenit predominantă, se așteaptă să devină predominantă și în România.

Ministrul Mihăilă a precizat că a solicitat spitalelor și DSP-urilor să vină cu un plan de măsuri pentru creșterea numărului de paturi în spitalele mixte Covid și non-Covid.

“Așa cum s-a întâmplat și în alte țări, unde tulpina Delta a devenit predominantă, și noi ne așteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă. Problema cu tulpina Delta este gradul mai mare de infecțiozitate comparativ cu tulpina britanică sau cu tulpina originală. Noi, inclusiv când am prevăzut măsurile de redeschidere a spitalelor COVID am solicitat spitalelor și direcțiilor de sănătate publică să vină și cu un plan de măsuri care vizează din nou creșterea numărului de paturi în spitalele mixte (Covid și non-Covid), paturi destinate asistenței medicale COVID, tocmai pentru a fi pregătiți pentru o recrudescență a cazurilor Covid” , a afirmat Ioana Mihăilă.

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că situaţia epidemiologică din România este foarte bună, în prezent, însă a subliniat că vaccinarea rămâne soluţia în contextul răspândirii variantelor Delta şi Delta plus a noului coronavirus.

Alte articole:   Majoritatea elevilor din județul Brașov sunt testați de COVID-19 acasă, de către părinți

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate