blog-logo

Parcarea viitorului hotel Radisson Blu, funcțională începând cu 1 iulie

Parcarea viitorului hotel Radisson Blu, funcțională începând cu 1 iulie

Parcarea viitorului hotel Radisson Blu Aurum va fi funcțională începând cu 1 iulie, anul acesta. Investiția este făcută pe un teren 100% privat, achiziționat de către Rara Hotels. Soluția găsită pentru viitorii clienți ai hotelului protejează locuitorii zonei centrale în care se află amplasat și vine în întâmpinarea turiștilor cu noi locuri de parcare disponibile în centrul Brașovului.

La patru luni după ce proprietarii hotelului au anunțat public că au găsit soluția pentru parcarea mașinilor viitorilor clienți, datorită unei investiții 100% private, începând de săptămâna viitoare vor fi disponibile 67 de noi locuri, în centrul orașului, pe Strada Lungă, lângă Bioclinica.

Răzvan Neamțu, investitor:”Pe lângă cele 67 de locuri de parcare, asigurăm locuri speciale pentru biciclete și am amenajat un grup sanitar pentru clienții care vor parca aici. Din studiul de fezabilitate pe care îl avem, hotelul va avea un grad de ocupare 100% realizat pentru 15-20 de zile pe an, perioadă în care și parcarea va fi ocupată în totalitate de clienții hotelului. În rest, estimăm că până la 50% dintre locurile de parcare de aici vor fi ocupate de către brașoveni și de ceilalți turiști care se vor caza la colegii noștri de breaslă. Tariful orar pentru mașini este de 5 lei, pentru biciclete de 1 leu, iar parcarea va fi deschisă non stop”.

Terenul privat pe care a fost amenajată parcarea este de peste 2000 de mp și este situat la aproximativ 300 de metri de hotel.

Alte articole:   În România sunt peste 17.500 de persoane infectate cu HIV

Vă reamintim că proprietarii hotelului au început în urmă cu mai bine de un an căutările unei soluții proprii pentru parcarea hotelului. Au identificat mai multe variante și în cele din urmă au achiziționat un teren în suprafața de 2049 mp. Descendenții unei familii istorice au revendicat și obținut prin instanța grădina imobilului în care au copilărit, care în anii 1960 fusese transformată în service auto și parcare. Utilizatorul de facto al spațiilor a fost despăgubit în vederea mutării activității celor 5 boxe auto rămase active și ulterior a fost realizată toată investiția la standard europene.

Investiția înseamnă control acces-ticketing-monitorizare video perimetrală și suprafață interioară, sistem integrat de acces pentru parcare și grup sanitar, două fluxuri rutiere deservite de o  unitate intrare auto și o unitate ieșire auto, model de controller acces conectat cu un dispozitiv de acționare (barieră), taxare într-un singur punct, carduri magnetice (abonament), posibilitate de plată cash sau card. Clienții hotelului, după ce vor lăsa bagajele în zona de drop-off, vor lăsa  mașinile în parcare, urmând să fie apoi transportați cu o mașină electrică între hotel și parcare, mașină ce va fi achiziționată în perioada următoare. 

Alte articole:   Comisia Europeană sprijină înfiinţarea unui hub bulgaro-român pentru combaterea dezinformării

Hotelul Radisson Blu Aurum Braşov va fi finalizat la sfârşitul anului 2021, fiind primul hotel afiliat la brandul Radisson BLU din zona Transilvania. Proiectul este realizat de compania Rara Hotels, parte din RaRa Group, deţinută de o familie de braşoveni care vor investi în noul hotel 14 milioane de euro.
Proiectul a fost început în ianuarie 2020. Hotelul va avea cinci etaje, 111 camere și va cuprinde și un restaurant, un bar la parter, centru de afaceri și conferințe, skybar, o sală de sport, piscină și terase.  Radisson Blu este parte a Radisson Hotel Group, care include Quorvus Collection, Radisson®️, Radisson RED, Park Plaza®️, Park Inn®️ by Radisson şi Country Inns & Suites By CarlsonSM.

Alte articole:   Marius Budăi anunţă că pensiile ar putea fi majorate încă o dată în 2023

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.