blog-logo

Marian Rasaliu: ,,Cîțu a împovărat România cu 44,3 de miliarde de euro, din aprilie 2020 până-n aprilie 2021. Adică peste 1.300 de euro în fiecare secundă și ritmul se amplifică, fără ca cineva să explice, oficial, pe ce se cheltuie acești munți de bani. Nu cresc salariile, nu cresc pensiile, nu cresc alocațiile, dar nici nu se fac investiții! ”

Marian Rasaliu: ,,Cîțu a împovărat România cu 44,3 de miliarde de euro, din aprilie 2020 până-n aprilie 2021. Adică peste 1.300 de euro în fiecare secundă și ritmul se amplifică, fără ca cineva să explice, oficial, pe ce se cheltuie acești munți de bani. Nu cresc salariile, nu cresc pensiile, nu cresc alocațiile, dar nici nu se fac investiții! ”

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul PSD Marian Rasaliu a discutat despre mai multe subiecte de actualitate: declararea zilei de 15 Noiembrie ca “Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987”, problemele administrative din satul Paltin, subminarea statului de drept din România de către actuala Coaliție de guvernare, dar și despre împrumuturile record luate în ultimul an de țara noastră.

”Camera Deputaților, for decizional, a adoptat în cursul acestei săptămâni proiectul de lege pentru declararea zilei de 15 Noiembrie ca “Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987”. Mă bucur că m-am aflat printre inițiatorii acestui proiect. Aveam doar 17 ani când această revoltă a izbucnit spontan, adunând mii de muncitori plecați în marș de la marile întreprinderi din Brașov, Tractorul, Rulmentul, Steagul Roșu. Momentul zero a fost când și-au dat mâna în fața Prefecturii din Brașov și au strigat cu riscurile de rigoare: ” Vrem libertate!”, „Jos comunismul!”. Nu a fost o revoltă doar a brașovenilor, ci a tuturor românilor. Brașovenii au fost atunci cei care au aprins flacăra revoluției care urma să aibă loc în 1989 la Timișoara. Revolta din 1987 a arătat tuturor românilor că regimul comunist poate fi învins.
Pe data de 15 noiembrie 1987, Brașovul a cunoscut fața hidoasă a comunismului. Pe străzile din oraș a curs sânge, au fost incendiate mașini, iar în zilele următoare au fost arestați și anchetați în jur de 300 de brașoveni. Cinstirea zilei de 15 Noiembrie ca ”Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brașov din 1987” este o datorie pentru toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică. Le mulțumesc încă o dată tuturor colegilor mei din Parlament care au semnat pentru acest proiect de lege pentru că această zi să devină memorabilă în istoria românilor și a României.”
a declarat deputatul.

Marian Rasaliu a discutat și despre inițiativa sa din Parlament legată de situația administrativă a satului Paltin.
Am depus o inițiativă pentru reglementarea prin lege a problemei satului Paltin. Situația acestui sat reprezintă o importantă problemă administrativă a județului Brașov. Satul Paltin se află situat la interferența a trei comune: Holbav, Șinca Nouă și Poiana Mărului. Cursul apei care străbate satul Paltin împarte localitatea în două. Teritorial, satul aparține comunei Poiana Mărului, dar, din punct de vedere administrativ, aparține comunei Șinca Nouă. Suntem familiarizați cu problemele pe care le întâmpină cetățenii de aici din cauza acestei încurcături administrative, inclusiv când vine vorba de ridicarea deșeurilor menajere.
Satul Paltin reprezintă un important pilon al județului. Dacă s-ar desfunda între 4 și 6 km din drumul dintre Holbav și Paltin, s-ar scurta cu aproximativ 20 de km distanța de la satele de sub munte la Brașov. Satul Paltin ar putea deveni astfel o zonă turistică de interes. Să nu uităm că vorbim de un sat montan pitoresc, cu peisaje superbe, cu păduri întinse, pășuni și fânețe cu o floră diversificată.
Încercăm să mai adăugăm o locație ”cu acte în regulă” de vizitat pentru iubitorii Țării Făgărașului!”
a mai spus Marian Rasaliu.

Deputatul a vorbit și despre subminarea statului de drept din România de către actuala Coaliție de guvernare, dar și despre împrumuturile record luate în ultimul an de țara noastră.


”PSD a sesizat Uniunea Europeană cu privire la subminarea statului de drept din România de către actuala Coaliție de guvernare. Practic, într-o perioadă extrem de scurtă, Coaliția a atacat trei instituții fundamentale pentru sistemul democratic: Parlamentul, Avocatul Poporului și posturile publice de TV și radio. PSD semnalează Comisiei Europene cele trei abuzuri ale actualei coaliții de guvernare: 1) Numirile neconstituționale de la televiziunea publică și radioul public; 2) Revocare abuzivă și ilegală a Avocatului Poporului; 3) Încălcarea procedurilor parlamentare la votul pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Ghinea.


Un alt motiv fundamental pentru care guvernul actual trebuie să plece este dimensiunea absolut halucinantă a împrumuturilor luate în ultimul an, fără niciun beneficiu economic ori social. Cîțu a împovărat România cu 44,3 de miliarde de euro, din aprilie 2020 până-n aprilie 2021. Adică peste 1300 de euro în fiecare secundă și ritmul se amplifică, fără ca cineva să explice, oficial, pe ce se cheltuie acești munți de bani. Nu cresc salariile, nu cresc pensiile, nu cresc alocațiile, dar nici nu se fac investiții! ” a concluzionat deputatul Marian Rasaliu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.