blog-logo

Jumătate din România, afectată de caniculă, cealaltă sub avertizare de ploi și inundații

Jumătate din România, afectată de caniculă, cealaltă sub avertizare de ploi și inundații

România se topește la temperaturi extreme, iar meteorologii spun că în unele zone nu au mai fost înregistrate niciodată astfel de valori.  În vestul țării este cod roșu de caniculă, iar temperaturile la umbră ajung și astăzi la 40 de grade Celsius. 

Cel mai cald este în vestul țării, spun meteorologii. La Timișoara, temperaturile la umbră ajung la 38 de grade Celsius.

Autoritățile au instalat deja prin oraș corturi de prim ajutor și le recomandă locuitorilor să nu iasă din casă dacă nu au urgențe. Și locuitorii din Capitală sunt nevoiți să suporte temperaturi extreme. Se resimt cu 10 grade mai mult față de ce arată termometrele, iar cel mai cald este în locurile de joacă pentru copii din parcuri, acolo unde nu sunt copaci.

Alte articole:   Echipa mobilă de vaccinare ajunge, astăzi, în comuna Hârseni

Medicii ne atrag atenția și asupra alimentelor pe care le consumăm când este prea cald.

La fel de cald va fi și mâine. Meteorologii au emis mai multe avertizări de caniculă și instabilitatea atmosferică valabile timp de două zile în toată țara. 

Pe lângă valul de caniculă, țara noastră a fost măturată de vijelii și inundații puternice. În Galați și Brăila, sute de gospodării și zeci de străzi au fost acoperite de ape, iar mașinile au rămas blocate în mijlocul puhoaielor. Guvernul a decis că sinistrații vor primi ajutoare de până la 7.500 de lei.

În Galați, o ploaie torențială a inundat sute de gospodării și zeci de străzi. Două localități din județ au rămas fără curent, iar la numărul de urgență 112 s-au înregistrat peste 200 de apeluri privind fenomelele meteo extreme. După ploaia torențială, o furtună însoțită de grindină s-a abătut asupra orașului. În câteva zeci de minute, străzile au fost acoperite de gheață.

Alte articole:   Testarea pentru COVID ar urma să fie gratuită, în cabinetul medicului de familie

În timp ce ploaia torenţială și grindina au făcut prăpăd în Galaţi, mai multe persoane au fost filmate pe terasa inundată a unui bar din oraș. Chiar dacă stăteau cu picioarele în apă, oamenii nu s-au îndurat să plece. O viitura uriașă a fost surprinsă de un localnic și pe un râu din judetul Alba, după ploile abundente.

O ploaie puternică a transformat, și în Brăila, mai multe străzi în adevarate canale cu apă. Pompierii au intervenit rapid cu șase motopompe în mai multe cartiere din oraș. 16 gospodării au fost inundate, iar localnicii cer autorităților ajutor.

O alunecare masivă de teren a provocat panică în județul Vâlcea. Pământul s-a surpat pe mai mult de un kilometru lungime, iar mai multe case sunt acum în pericol să se prăbușească. Câteva familii și animalele lor din gospodării au fost evacuate.

Alte articole:   Bradul de Crăciun din Piața Sfatului, printre cei mai frumoși din Europa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov