blog-logo

I.T.M Braşov va da amenzi angajatorilor care nu asigură condiții de muncă specifice zilelor cu temperaturi ridicate

I.T.M Braşov va da amenzi angajatorilor care nu asigură condiții de muncă specifice zilelor cu temperaturi ridicate

Având în vedere temperaturile ridicate preconizate pentru perioada următoare, INSPECTORATUL TERITORIAL de MUNCĂ Braşov va urmări în acţiunile de control şi modul în care angajatorii au luat măsuri şi respectă prevederile Legii nr. 436/2001-pentru aprobarea O.U.G nr.99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă şi a H.G. nr. 580/2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 99/2000.

În sensul prevederilor O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme ridicate se înţeleg temperaturile exterioare ale aerului de peste +37°C sau când indicele temperatură-umiditate depăşeşte pragul valoric de 80 de unităţi.

Temperaturile prevăzute la aliniatul de mai sus sunt temperaturi monitorizate şi certificate de Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie şi transmise de centrele regionale ale acestuia.

Reamintim că pentru asigurarea unor condiţii corespunzătoare la locurile de muncă, angajatorii trebuie să ia următoarele măsuri :

A. Pentru ameliorarea condiţiilor de muncă:

– reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice;

– asigurarea ventilaţiei la locul de muncă;

– alternarea efortului dinamic cu cel static;

– alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

B. Pentru menţinerea stării de sănătate a lucrătorilor:

– asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb;

– asigurarea echipamentului individual de protecţie;

– asigurarea de duşuri.

În cazul în care angajatorii nu pot asigura condiţiile prevăzute mai sus, şi în condiţiile în care temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin 2 zile consecutiv, aceştia, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii lucrătorilor, vor lua una din următoarele măsuri :

– reducerea duratei zilei de lucru;

– eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00;

– întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme se vor lua umătoarele măsuri:

– asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi extreme;

– asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate;

– trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

Precizăm că în cazul neluării măsurilor mai sus amintite, inspectorii de muncă pot aplica amenzi contravenţionale cu valori cuprinse între 1.500 şi 2.500 lei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate