blog-logo

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie, adoptate în ședința de Guvern

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie, adoptate în ședința de Guvern

Guvernul va adopta în ședința de astăzi, mai multe măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie.

Premierul României a reamintit în cursul serii de marți, La TVR 1, că printre relaxările de la 1 iulie se regăsește și redeschiderea târgurilor și talciocurilor.

„Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la TVR 1.

Întrebat dacă în ceea ce priveşte portul măştii la interior se vor mai relaxa condiţiile, premierul a precizat: „Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă… să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate – avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru”.

„Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”, a adăugat Cîţu.

De asemenea, de la 1 iulie, unele spectacole vor putea avea loc în prezența mai multor spectatori (2500), cu condiția ca fiecărui om să i se asigure spațiu de 2 metri.

Alte articole:   Mașinile Salvamont vor putea utiliza girofarul de pe autospeciale

În plus, grupurile de persoane care vor avea voie să se plimbe pe stradă se mărește la un număr de 10 cetățeni, nefiind obligatoriu să facă parte din aceeași familie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate