blog-logo

Suporterii SR Brașov s-au săturat de „baletul” lui Coliban în privința sprijinirii echipei. Îl acuză că le-a furat numele echipei

Suporterii SR Brașov s-au săturat de „baletul” lui Coliban în privința sprijinirii echipei. Îl acuză că le-a furat numele echipei

Noul președinte al SR Brașov, Dinu Țurcanu, a postat pe Facebook toată istoria și manipularea de care au avut parte stegarii din partea actualului primar, Allen Coliban. Suporterii au fost mințiți cu nonșalanță de politician, interesat să ajungă în fruntea Primăriei. Povestea scrisă de președintele SR Brașov este de manual pentru politicieni.

Cum să minți că susții un obiectiv, SR Brașov, apoi îl deturnezi și transferi totul pe persoană fizică – Asociația Scotch Club. Nu este un exemplu singular în care liderii USR – PLUS denotă o adevărată disperare de a monopoliza tot ce mișcă și de a avea control absolut.

Iată mesajul transmis suporterilor SR Brașov:

Dragi stegari,

Astăzi facem publică situația la zi a discuțiilor dintre primarul Allen Coliban și clubul nostru. Considerăm că aveți tot dreptul să știți ce s-a întamplat în ultimele 6 luni din noiembrie până în prezent în relația cu Primăria Brașov.

La fel de important este să cunoașteți și contextul: fostul edil al orașului pregătise un proiect pe structura Corona Fotbal care ne-a blocat activitatea aproape în totalitate în vara trecută. După alegerile locale urma să fim evacuați de pe Stadionul Tineretului și Corona să-și schimbe denumirea în FC Brașov. Cu toate acestea, am reușit să blocăm multe dintre loviturile pe care SR Brașov le-a încasat lunar și am redus substantial datoria financiară către ANAF.

Odată cu alegerea unui nou primar în Brașov, am reluat discuțiile pentru consoliderea proiectului Steagul Renaște. Alegerea primarului Allen Coliban părea să ne aducă mai aproape ca niciodată de normalitate în fotbalul local. În sfârșit edilul Brașovului era (???? – n.r.) un stegar ca noi, om simplu cu o pasiune pentru sport. Sau cel puțin așa am înțeles noi din prezența sa la meciurile de acasă și din deplasare, unde l-ați văzut cu toții cu fularul nostru la gât. În tot acest timp ne-a făcut nenumărate promisiuni, din care amintim:

  • Ne atribuie brandul până în noiembrie-decembrie 2020, apoi ianuarie 2021, apoi martie 2021
  • Desființează Corona, schimbă conducerea
  • Face audit pe Corona pe ambele perioade
  • Ne ajuta sa achitam datoriile
  • Organizăm împreună o întâlnire cu potențialii sponsori la primărie
Alte articole:   Ministrul Sănătăţii propune recompense pentru vaccinaţi şi restricţii pentru cei nevaccinați

Au avut loc mai multe întâlniri la primărie, la care s-a discutat despre mai multe variante de a duce mai departe proiectul Steagul Renaște, prin dezvoltarea unui club profesionist pe structura SR care să preia brandul FC Brașov, iar primaria să finanțeze activitatea de la viitoarea Academie.

La întalnirea din 29 decembrie 2020 primarul ne-a cerut să elaborăm un proiect de club modern care să cuprindă brandul FC Brașov. Am muncit trei săptămâni, apoi l-am depus la primărie. Urma ca Allen Coliban și aparatul de specialitate să îl analizeze, să vină cu feedback și apoi să trecem la implementarea proiectului. Noi am cerut doar normalitate, profesionalism și depolitizarea fotbalului local. Am fost asigurați că doar cu noi se va face noul FC Brașov, pentru că suporterii sunt esențiali.

Din păcate a fost un balon de săpun, proiectul nostru fiind ignorat de primărie. La urmatoarele întâlniri am descoperit că primarul Allen Coliban nici măcar nu citise proiectul!

Tot în iarnă am încercat să-l sfătuim despre realitățile fotbalului local și cum poate opri cheltuielile nejustificat de ridicate de la secția de seniori a clubului de fotbal Corona, fără scandal și într-un mod cât mai decent, inclusiv referitor la jucătorii care ar fi rămas fără loc de muncă. Am fost asigurați de mai multe ori că va pune stop activității secției de la Corona Fotbal, că nu vor mai avea buget… Rezultatul îl știți. Supunerea la vot în Consiliul Local pentru desființare cu doua zile inainte de reluarea campionatul și realizarea unui audit la Corona nu au putut deconecta Corona de la robinetul cu bani publici.

Am cerut în tot acest timp să avem pe cineva de legătură, un consilier sau un specialist desemnat, alături de care să muncim pentru renașterea fotbalului local. Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce a creat dificultăți de comunicare. Ca să înțelegeți, toată comunicarea se desfășura cu sincope, vorbim astăzi, apoi peste 2-3 săptămâni abia mai răspundea.

După amânări, răspunsuri cu jumătate de măsură, a urmat episodul cu votul din Consiliul Local si apoi s-a rupt filmul discuțiilor. Putem doar specula, dar este evident ca primarul Allen Coliban s-a inteles politic cu PNL. În toată perioada care a trecut (3 luni) nu a mai existat comunicare ca până atunci. A fost doar o invitație la o întâlnire cu primarul, la care ne-am trezit că participă si Nicu Badea, Mandoca, Edi Gherghe, Sebastian Rusu și Sebastian Bădulescu. Discutia nu a fost deloc constructivă, așa cum vă puteți imagina.

La ultima întâlnire la care am participat, împreună cu Horia Popa, primarul a spus că lucrează la o societate nouă, care să preia brandul FC Brașov și locul în Liga 2 în cazul în care una din cele două echipe va promova. În toată perioada aceasta cei de la Corona au beneficiat de finanțare integral și sustinere pentru promovare. Pentru SR Brașov nu a existat nici un sprijin.

Cireașa de pe tort a fost arbitrajul din meciul de la Colonești. Primarul in nume personal este sustinator prin Patreon de anul trecut. Probabil s-au adunat 1-2.000 lei, tot ajutorul dat SR Brasov. Alt ajutor din partea primariei nu a existat.

Până ieri, multă tăcere și doar speculații. Aseară a fost o întâlnire între alianța USR-PLUS – PNL (Coliban și Bădulescu) și conducerea SR Brașov prin președinte și managerul general.

Combinatorul Coliban, acuzat de furt intelectual!

Deși am cerut o propunere scrisă cu caracter oficial, am primit doar o oferta orala. Vă spunem ce am auzit și noi: 2 locuri din 10 în noul FC Brașov, care se face pe structura Corona Brașov. Practic, se face o combinație dâmbovițeană, Scotch Club preia locul Coronei, se aduce un antrenor priceput în cheltuirea banului public (Ilie Stan cel mai probabil), se asigura un buget mare 100% din fonduri publice, suporterii sunt pe post de fațadă, iar SR Brasov ar trebui să devină echipa secundă, pe care se face eventual și Academia.

Organigrama este încă în aer, nu se știe cine va fi președinte, dar este cert că politicul vrea sa conducă ambele echipe, în buna tradiție a fotbalului românesc din ultimii ani.

Alte articole:   Întreruperi programate de curent în Săcele și Părău

Mai mult, în ultimele 2 săptămâni persoane din anturajul noului club îi contactează pe jucătorii noștri, propunându-le să vină la noua echipă pe salarii foarte mari. Practic exista o campanie furibundă care încearcă să ne facă ori să dispărem ori să ne înregimentăm în echipa politică FC Brașov – Steagu Renaste. Apropo, nu ne-a cerut nimeni acordul pentru utilizarea sintagmei Steagul Renaște. SR Brașov înseamnă Steagul Renaște!

Care este situația noastră acum? Una foarte grea, nu o ascundem. Am achitat fondul datoriei la ANAF, a ramas doar o amendă de 10.000 lei care stă între noi și certificatul zero. Oamenii cu care am discutat și ne-au promis ajutorul au dat inapoi, iar noi am dat înainte cât am putut noi.

Vă răspundem în măsura posibilităților la toate întrebările

  • Dinu Țurcanu,
  • președinte SR Brașov
Alte articole:   Directorul CFR: Trenurile vor circula cu 160 km/oră, pe ruta Brașov-Curtici, din 2025
Dinu Țurcanu, pe vremea când credea că oamenii noi în politică sunt cinstiți

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.