blog-logo

Ministrul Sănătății: Spitalele trebuie să testeze gratuit pentru COVID pacienții care se internează

Ministrul Sănătății: Spitalele trebuie să testeze gratuit pentru COVID pacienții care se internează

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că spitalele trebuie să testeze gratuit pentru COVID pacienții care se internează pentru diferite probleme medicale, relatează G4media.

Declarația vine în contextul în care spitalele nu primesc în acest moment pacienți nevaccinați împotriva COVID-19 decât după ce aceștia fac test PCR, contra cost, la laboratoare private.

Ministrul a precizat că va solicita Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) să facă o actualizare a metodologiei de testare.

“Este dreptul pacientului să ceară testarea gratuită atunci când se internează în spital”, a declarat ministrul Sănătății, care spune că INSP a aprobat o metodologie în acest sens.

Metodologia ar putea fi extinsă și la părinții care se internează împreună cu copiii, mai spune Ioana Mihăilă.

„Există un program național de testare care decontează testele PCR realizate de toate unitățile spitalicești pentru pacienții internați conform metodologiei. Spitalele fie au laboratoare proprii, fie pot face contracte astfel încât ca toți pacienții să fie testați gratuit. Pentru părinții copiilor care se internează va trebui să cerem o derogare”, a precizat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a a mintit că spitalele au posibilitatea de a crea zone-tampon unde să cazeze pacienții care se testează înainte ca rezultatul testului să fie gata.

Alte articole:   Kids Tâmpa Brașov, primul meci din istorie in Cupa României

Aceasta a precizat că spitalele și DSP-urile au primit și teste antigen gratuite pentru a le folosi pentru pacienții care sunt internați.

Amintim că astăzi, Ministrul Sănătății va fi prezentă la Brașov pentru a semna protocolul dintre minister şi Consiliul Județean pentru Spitalul Regional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.