blog-logo

FOTO&VIDEO Doi urşi care au intrat în curtea unei pensiuni din Săcele şi nu au putut fi alungaţi, tranchilizaţi şi duşi în pădure

FOTO&VIDEO Doi urşi care au intrat în curtea unei pensiuni din Săcele şi nu au putut fi alungaţi, tranchilizaţi şi duşi în pădure

Doi urşi care au intrat, joi, în curtea unei pensiuni din Săcele, judeţul Braşov, şi care nu au putut fi îndepărtaţi timp de aproximativ două ore au fost tranchilizaţi şi transportaţi la o distanţă de aproximativ 10 kilometri, în pădure, anunță News.ro.

Prefectura Braşov a anunţat că, joi, în jurul orei 13.00, Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov a fost sesizat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 despre faptul că în curtea Pensiunii Genţiana, situată pe strada Valea Doftanei din zona Brădet, municipiul Săcele, se află doi urşi.

Jandarmii ajunşi acolo au constatat că sesizarea se confirmă şi au cerut intervenţia Echipei de Intervenţie Rapidă Specializată, formată ca urmare a Hotărârii nr. 1/2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin care s-a aprobat Procedura privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de animalele sălbatice periculoase la nivelul judeţului Braşov.

„Întrucât timp de aproximativ două ore nu s-a reuşit îndepărtarea celor doi urşi, s-a luat decizia tranchilizării lor, sub coordonarea unui medic veterinar, şi ulterior mutării acestora în zona de pădure. După tranchilizare, Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată, însoţită de echipajul de jandarmi, a mutat urşii pe acelaşi fond forestier, la o distanţă de aproximativ 10 km în pădure, în zona Babarunca, pe drumul forestier Valea Tărlungul Mare – Ciocuri”, a precizat Prefectura Brașov.

Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată a rămas acolo pentru monitorizarea urşilor, aceştia trezindu-se din tranchilizare şi îndepărtându-se în pădure.

Alte articole:   Directorul CFR: Trenurile vor circula cu 160 km/oră, pe ruta Brașov-Curtici, din 2025

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.