blog-logo

Ce se întâmplă când descoperi penali în cuibul de viespi al primarului

Ce se întâmplă când descoperi penali în cuibul de viespi al primarului

Primarul dovedit mincinos al Brașovului, Allen Coliban, se îngroapă tot mai mult în minciuni, încercând să „spele” imaginea unei persoane condamnată penal de Justiția din România, chiar dacă a fost reabilitată la această oră. Persoană penală de mare încredere pentru Coliban, care îl consiliază, deși este plătită de Asociaţiei Metropolitane de Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Braşov.

Adriana Laura Miron a fost cercetată într-un dosar care a avut ca obiect  „abuz în serviciu contra intereselor publice (art.248 C.p.)” şi a fost condamnată definitiv pentru infracțiunea de fals intelectual în formă continuată.

Cum o scuză Coliban, este jenant, mai ales că are avocaţi prin partid care ştiu cu ce se mănâncă această meserie. Faptul că s-a dus la CEDO şi i s-au acordat nişte compensaţii materiale, nu înseamnă că sentinţa pronunţată de instanţele din România a fost desfiinţată. De aceea doamna în cauză a cerut să fie raebilitată după ce a expirat perioada de probă! Că acum are cazierul curat, este cu totul altă poveste. Dar a fost condamnată penal, iar USR spală pe picoare penalii după cum are interes un individ sau altul.

Ce spune Coliban, pe Facebook, evident, că el acolo face administraţie

Adriana Miron, în 2011, în calitate de director adjunct în cadrul Autorității de Management pentru Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative, a aprobat, în urma unui raport de verificare, penalități de un milion de euro într-un contract dintre MAI și TeamNet, firma lui Sebastian Ghiță, infractor fugar. În urma acestei decizii, sistemul de atunci a încercat de mai multe ori să o elimine pe Adriana Miron, pentru că cel mai probabil deranja. Totul s-a încheiat cu un proces pe care CEDO l-a considerat inechitabil, procesul în urma căruia a primit o sentință de 2 ani de închisoare cu suspendare. De atunci, instituția reabilitării a intrat în funcțiune, cazierul doamnei Miron fiind, în acest moment, curat. După ce a epuizat toate căile de atac din justiția română, s-a îndreptat spre CEDO. Curtea a admis acțiunea (lucru care se întâmplă foarte rar, cazurile fiind sub 2%), a constatat încălcarea de principiu a echității procesului în care a fost condamnată (deci i-a dat dreptate), și a dispus compensații materiale de 6500 de euro, reprezentând daune aduse doamnei Miron. Am avut toate aceste informații în momentul când dânsa a fost detașată în cadrul Primăriei, informațiile fiindu-mi oferite chiar de dânsa, într-un dialog cât se poate de onest și de transparent. Având în vedere atât CV-ul și experiența doamnei Adriana Miron, cât și implicarea de până acum, consider că prezența ei în aparatul administrativ este de mare folos. Din punct de vedere moral, legal și profesional, am toate argumentele pentru a susține acest lucru, chiar dacă asta înseamnă că vom continua deranjarea unor interese ce nu au legătură cu interesul legitim al cetățeanului”.

Câteva observaţii asupra pledoariei primariale

  1. Este adevărat că Sebastian Ghiță este un infractor, lucru stabilit de Justiţia română, dar acest lucru nu înseamnă ca un funcţionar din MAI, în speţă această Miron, are dreptul să facă „abuz în serviciu contra intereselor publice (art.248 C.p.)”, motiv pentru care aceeaşi Justiţie română a condamnat-o definitiv pentru infracțiunea de fals intelectual în formă continuată.
  2. CEDO nu a desfiinţat sentinţa pronunţată de Justiţia din România! Doamna a primit nişte compensaţii băneşti
  3. Dl. Coliban face vorbire despre moralitate. Acum, tocmai el, care a minţit că a absolvit o facultate şi să fie de fapt exmatriculat, credem că e puţin deplasat, dar să ştii că acest personaj a fost condamnat penal, iar tu să insişti că e Fecioara Maria… Despre ce moralitate vorbim, când USR a şantajat PNL la Braşov că nu face alianţă după alegeri dacă nu le sunt retrase mandatale unor consilieri locali şi judeţeni care în decursul vieţii au fost condamnaţi penal, chiar dacă au fost reabilitaţi? Aceasta este moralitatea USR care ni se flutura în campania electorală?

Bâlbâielile lui Coliban din şedinţa de Consiliu Local

La intepelarea consilierului local Lucian Pătraşcu, referitoare la situaţia creată de acest personaj controversat, plătit bine şi „detaşat” de la AMDDTP Bv la Primăria Braşov pe un post de director care nu există, precum şi faptul că această individă se semnează în mailurile oficială „consiliera primarului”, Coliban a avut aceeaşi retorică de apărare a Fecioarei Maria penale, dar nu a explicat cum a fost posibilă să fie detaşată pe un post care nu există.

Bineînţeles, a trecut peste partea cu „consiliera primarului”, că nu prea avea ce explicaţii să dea… Foart interesant este faptul că braşovmetropolitan.ro a solicitat oficial lista cu haita de consilieri plătiţi sau voluntari ai primarului, dar doamna care se semnează „consilier primar” a fost „omisă”

În plus, i-a mai scăpat un „porumbel” pe gură: doamna şi-a dovedit eficienţa la contractele de concesiuni…. Aoleo!? Păi femeia asta e plătită pentru cu totul altceva. Aşa scrie în Decizia de delegare a Adrianei Laura Miron: a fost detaşată „în scopul acordării de consultanţă pentru implementarea proiectelor de finanţare din fonduri europene, de interes comun şi accesarea de finanţări europene nerambursabile în acest sens”.

Ce treabă are cu concesiunile? Sau dacă tot este „consiliera primarului”, are voie la „toate” şi să taie şi să spânzure în Primărie după bunul plac. Când este consilera primarului? e parcursul celor 8 ore când este plătită de AMDDTP ca să dea consultanţă pentru implementarea proiectelor de finanţare din fonduri europene?

Şi fiindcă tot vorba dl. Coliban despre CV-ul şi experienţa consilierei penale, poate îl face public, să vedem ce o recomandă, pentru că activitatea ei a fost pe la arhivele MAI, este/ a fost membră în Asociaţia Arhiviştilor din Judeţul Giurgiu. Asta, aşa, de dragul transperenţei administrative despre care auyeam doar în campania electorală, nu şi după…

Gurile rele spun că situaţia creată de Coliban a cam tulburat apele în USR Braşov, pentru că acolo sunt oameni care chiar cred în lozinca „Fără penali în funcţii publice”, iar tu să fii consiliat de ei, ba chiar să le faci apologia cât de profesionişti sunt…

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.