blog-logo

Guvernul a aprobat stema comunei Apața

Guvernul a aprobat stema comunei Apața

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri mai multe acte normative. Printre acestea se numără și hotărârea privind aprobarea stemei comunei Apața, județul Brașov.

Astfel, de ieri, 16 iunie 20, comuna Apața are stemă.

Guvernul a adoptat, Hotărârea 44/2021 privind aprobarea stemei comunei Apața, judetul Brașov

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 10 alin. 2 din Legea nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, cu modificările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre,

Articol unic. – (1) Se aprobă stema comunei Apața, judeţul Brașov, prevăzută în anexa nr. 1.

(2) Descrierea şi semnificaţia elementelor însumate ale stemei comunei Apața, judeţul Brașov sunt prevăzute în anexa nr. 2.

(3) Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată documentul semnat de premierul Florin Cîțu.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Apața se ridică la 3.169 de locuitori.

Apața este atestată încă din 1377. Apața este localitatea unde s-a născut la 1625 Apáczai Csere János (d. 1659), unul dintre cei mai de seama reprezentanți ai filosofiei carteziene în Transilvania, adept al raționalismului cartezian și al sistemului lui Nicolaus Copernic.

În documentele castelului Bran se arată că Apața făcea parte din domeniile castelului și că în anul 1543 plătea acestuia „decima maior” (dijma în cereale) din grâu, orz, secară, ovăz.

Lângă Apața, pe drumul spre Ormeniș, se află ruinele unei cetăți datând din secolul al XIV-lea, de pe vremea regelui Ludovic cel Mare. Cetatea avea un important rol de aparare în timpul năvălirilor tătare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate