blog-logo

Una dintre consilierele primarului Coliban, penală! Condamnată definitiv pentru abuz în serviciu contra intereselor publice

 Adriana Miron (prima din stânga), pe vremea când era director în M.A.I., în Guvernul Boc 2

Cazul Adrianei Miron, una dintre consilierele personale ale primarului Allen Coliban, prezentat ieri de newsbv.ro, a stârnit interesul opiniei publice. Am prezentat, în exclusivitate, o manevră extrem de dubioasă, prin care acest personaj a fost detașat, la solicitarea primarului Coliban, de la un ONG, pe o funcție de director inexistentă, în Primărie.

Adrian Laura-Miron presta însă strict la Cabinetul primarului, nu pentru motivul care a stat la baza detașării sale. Amănunte în articolul de mai jos:

Revenind la subiectul articolului de astăzi, fostul jurnalist Alexandru Petrescu ne-a contactat pentru a ne furniza o informație extrem de interesantă: Adriana-Laura Miron, pe numele ei întreg, a fost condamnată definitiv la 2 ani de închisoare, numele ei figurând într-un dosar citat de un ziar giurgiuvean:

 În baza art. 386 alin (1) din Codul de Procedură Penală,  admite cererea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria  Sectorului 1,  București  de schimbare a încadrării juridice și în consecință dispune schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatelor Miron Adriana Laura, Chira Georgeta, Georgeta Elena Laura, din infracțiunea de «fals intelectual«» prevăzută în art. 289 alin. (1) din Codul Penal din 1969 în infracțiunea de «fals intelectual în formă continuată» prevăzută în art. 289 alin. (1) din Codul Penal din 1969 cu aplicarea art. 41 alin. (2) din Codul Penal din 1969. 

Plecând de la această informație, veștile proaste pentru primarul Coliban s-au rostogolit rapid.

Iată ce a decis, definitiv, instanța Curții de Apel București, în Dosarul 23034/299/2013, care are ca obiect „abuz în serviciu contra intereselor publice (art.248 C.p.)”

„În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.P.P. admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectoului 1 București împotriva sentinţei penale nr. 102/24.02.2015 pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în dosarul cu numărul de mai sus. Desfiinţează în parte sentinţa penală aplicată, numai în privinţa inculpaţilor Miron Adriana Laura şi D.R.C. şi sub aspectul laturii civile, şi pe fond rejudecând: Majorează pedeapsa aplicată inculpatei Miron Adriana Laura pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 248 V.C.p. cu aplic. art. 5 C.p. la 2 ani închisoare. În baza art. 33 lit. a, 34 lit. b V.C.p. contopeşte pedeapsa de 2 ani cu pedeapsa de 1 an aplicată pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 289 al. 1 V.C.p. cu aplic. art. 5 C.p. şi aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare. În baza art. 86 ind. 1 V.C.p. suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, pe durata căruia inculpata va respecta următoarele măsuri de supraveghere: – Se va prezenta lunar la consilierul de probaţiune din cadrul Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Giurgiu – Va anunţa în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea – Va comunica şi justifica schimbarea locului de muncă – Va comunica informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă Pune în vedere inculpatei dispoziţiile art. 86 ind. 4 V.C.p. (…) Obligă inculpaţii Miron Adriana Laura, C.G., G. E. L. şi D. R. C., în solidar, la plata către partea civilă Ministerul Administraței și Internelor, a sumei de 2178 lei. Constată că inculpaţii răspund în solidar alături de numitele Negriloaia Gheorghiţa şi Anghel Laura, condamnate prin sentinţa penală nr. 578/11.06.2013 pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în dosarul nr. 60305/299/2012. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. (…) În baza art. 275 al. 2 C.p.p. obligă apelantele – inculpate la câte 500 lei cheltuieli judiciare stat. În baza art. 275 al. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate în apelul Parchetului rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.12.2015”. – extras din hotărârea 1746/17.12. 2015.

Altfel spus, doamna director executiv PMUD & Proiecte Mobilitate în cadrul Asociaţiei Metropolitane de Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Braşov, Adriana Miron, este o persoană care a prejudiciat interesele și imaginea M.A.I., dar a fost reciclată de partid prin Agența Metropolitană și plătită gros ca să fie consiliera lui Coliban și să taie și să spânzure înn Primăria Brașov.

Pentru a nu exista dubii că vorbim despre această persoană, iată și o declarație de avere și de interese, de când era diector adjunct la MAI, care poate fi descărcată AICI

Având în vedere cele prezentate, așteptăm cu interes o poziție publică din partea USR, poate chiar a proaspetei președintă a organizației municipale, Alexandra Coliban, referitoare la oamenii integri pe care partidul domniei sale pretinde că îi promovează. Să nu uităm că USR a șantajat PNL la Brașov că nu face o alianță în plan local dacă mai mulți consilieri locali și județeni nu renunță la mandat pe motiv că sunt „penali”. Printre victime sunt persoane care au fost prinse sub influența alcoolului la volan, „păcat” incomensurabil mai mic față de protejata și promovata primarului Coliban, care a prejudiciat interesele și imaginea M.A.I., condamnată pentru infracțiunea de «fals intelectual în formă continuată».

De asemenea, este foarte interesant de văzut cum a apărut această doamnă la Brașov, și ce anume din CV-ul ei profesional a recomandat-o pentru funcția de director executiv PMUD & Proiecte Mobilitate în cadrul Asociaţiei Metropolitane de Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Braşov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. […] newsbv.ro, cea despre care surse din Primăria Braşov spun că este mâna dreaptă a edilului-șef […]

    Reply
  2. Poate o fi coincidenta de nume.Un jurnalist ar fi verificat macar datele ei personale sa corespunda. Nu se vad nicaieri aceste verificari. Asa ar fi trebuit procedat corect.
    Precizare: nu am treaba cu nici un politician din nici un partid politic din Romania.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.