blog-logo

ANPC: Produsele alimentare neambalate trebuie să aibă informații despre conținutul de substanțe alergenice

ANPC: Produsele alimentare neambalate trebuie să aibă informații despre conținutul de substanțe alergenice

Produsele alimentare nepreambalate puse la vânzare trebuie să fie însoțite, la vânzare, în mod obligatoriu, de informații privind prezența substanțelor sau a  produselor care pot cauza alergii sau intoleranță.

Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), comercianții de produse alimentare neambalate trebuie să afișeze la loc vizibil,informații legate de prezența substațelor care pot provoca alergii sau intoleranță.

Produsele alimentare nepreambalate (ex. produsele vrac) vor avea în mod obligatoriu, informații privind prezența unor substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță, potrivit unui ordin ANPC publicat marți, 14 iunie, în Monitorul Oficial.

„Pe data de 14 iunie 2021, a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul Preşedintelui ANPC nr. 163 din 03.06.2021 pentru furnizarea de informaţii privind prezenţa unor substanţe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranţă la produsele alimentare neambalate. Ordinul prevede ca, începând din această dată, produsele alimentare nepreambalate să fie însoţite, la vânzare, în mod obligatoriu, de informaţii privind prezenţa substanţelor sau a produselor care pot cauza alergii sau intoleranţă”, menţionează comunicatul ANPC, potrivit Agerpres.

Potrivit ANPC, informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanță, înaintea achiziționării acestora.

Alte articole:   Program prelungit la Centrul de vaccinare de la Policlinica Municipiului Săcele

 De asemenea, informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografic.

Pentru produsele alimentare nepreambalate vândute prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanță (online), informațiile privind substanțele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranță figurează pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material informativ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.