blog-logo

Administraţia Coliban: Muncă „la negru” şi detaşări pe posturi fictive în Primăria Braşov

 Adriana Miron (prima din stânga), pe vremea când era director în M.A.I., în Guvernul Boc 2

Încurcate sunt căile Domnului, dar mult mai îmbârligate în primăria condusă de Allen Coliban. Recent, unul dintre cei 12 consilieri personali ai „gospodarului” de vârf al urbei, Johannes Bertleff, a demisionat. După cum spune chiar el, pentru că era plătit 2 ore și muncea 8. Diferența? Muncă „la negru”, pentru că omul nu mai era consilier voluntar.

Conform BizBrasov.ro, Bertleff a anunţat că demisionează din cauza unei „conjuncturi nefavorabile”, afirmând că „doamna arhitect-şef a fost în concediu medical şi ajunsesem la un moment dat să fac această muncă. Eu am fost voluntar iniţial în acest demers, după care am fost convins să mă angajez pe două ore, dar ajunsesem să stau în primărie jumătate de zi”.

Interesant, însă, este un alt caz. Cel al Adrianei-Laura Miron. Aceast personaj figurează ca angajată la un ONG, respectiv Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Braşov, plătită cu vreo 10.000 de lei brut lunar.

Doamna în cauză a fost detașată la solicitarea Primăriei Brașov și cu acordul acesteia să presteze în folosul comunității sub directa coordonare a primarului Allen Coliban. Pentru că a făcut treabă bună, ba chiar s-a solicitat prelungirea acestei detașări.

Alte articole:   Cora, Auchan și Carrefour au retras un sortiment de înghețată din cauza oxidului de etilenă

Astfel, prin adresa Primăriei Brașov nr. 44919/27.04.2021, înregistrată la AMDDTP Braşov sub numărul 997/28.04.2021, se solicită prelungirea cucoanei pentru încă 60 de zile, „în scopul acordării de consultanţă pentru implementarea proiectelor de finanţare din fonduri europene, de interes comun şi accesarea de finanţări europene nerambursabile în acest sens”.

Mai aflăm din decizia de detaşare că personajul despre care facem vorbire „va beneficia de acelaşi salariu” şi, ceea ce este şi mai interesant, „Adriana-Laura-Miron, având funcţia de director executiv PMUD & Proiecte Mobilitate în cadrul Asociaţiei Metropolitane de Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Braşov se deleagă pe acelaşi post (!!!!!! – subl.n.) la Primăria Municipiului Braşov, unde își va executa temporar sarcinile corespunzătoare atribuțiilor de serviciu”.

În primul rând, trebuie spus că un ONG nu are cum sa transfere, conform prevederilor legale, oameni într-o institutie publică, chiar dacă acest lucru este solicitat în mod expres de Allen Coliban, fie el și primarul Brașovului. Transferul / detașarea de personal se face intre institutii, iar postul de director se poate ocupa prin concurs, prin promovare in funcție sau, pe perioada determinată, prin numire.

Alte articole:   VIDEO Demonstrație de Kendo – arta sabiei japoneze, la Complexul Agrement

Pe de altă parte, trebuie spus că Adriana Miron nu figurează ca fiind angajată în Primăria Brașov. Practic, i s-a dat un post plătit gros la acest ONG, ca ea să presteze altceva, nicidecum ce scrie în decizia de detașare.

Apoi, nu putem să nu remarcăm ficțiunea referitoare la „detașarea pe același post”. Acest post de director executiv PMUD & Proiecte Mobilitate nu există în organigrama Primăriei.

De ce este dorită detaşarea acestei cucoane în Primărie de către Coliban?

Adriana Miron deşi este detaşată şi plătită „în scopul acordării de consultanţă pentru implementarea proiectelor de finanţare din fonduri europene, de interes comun şi accesarea de finanţări europene nerambursabile în acest sens”, are cu totul alte preocupări.

Deşi nu este angajata Primăriei, i s-a făcut un mail pe această instituţie: Adriana.Miron@brasovcity.ro. Dar, paote că sunt la liber adresele pe contul Primăriei….

Alte articole:   De ce apare termenul ”gen” în loc de ”sex” pe noile buletine electronice. Explicațiile MAI

La semnătură, nu figurează ca director de bla-bla, ci „consilier primar”!!!! Adică cucoana e plătită de AMDDTP Braşov, dar prestează ca consilieră (cacofonie asumată). Mai mult, „gospodina” aceasta, alături de primul „gospodar” al oraşului, taie şi spânzură şi dă de pământ cu şefii de departamente din Primărie, că doar de-aia e detaşată. Şi, mai spun sursele noastre, duduia în cauză decide ce se întâmplă cu contractele de furnizori în Primărie şi le modifică după cum vrea, le semnează când vrea, deşi procedura de achiziţii este făcută demult, altfel Colibanul nu le semnează.

Evident, despre cele semnalate în spaţiul public, despre haita de consilieri personali a lui Coliban, ba plătiți, ba neplătiți, haită care bântuie prin toate birourile Primăriei și are acces la informații care NU SUNT toate publice, despre cum se respectă Legea aia cu protecția datelor personale, despre autosesizarea unor instituții asupra celor semnalate nu credem că este cazul să mai amintim.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Mai aflăm din decizia de detaşare că personajul despre care facem vorbire „va beneficia de acelaşi salariu” şi, ceea ce este şi mai interesant, „Adriana-Laura-Miron, având funcţia de director executiv PMUD & Proiecte Mobilitate în cadrul Asociaţiei Metropolitane de Dezvoltare Druabilă a Transportului Publice Braşov se deleagă pe acelaşi post (!!!!!! – subl.n.) la Primăria Municipiului Braşov, unde își va executa temporar sarcinile corespunzătoare atribuțiilor de serviciu”>>, dezvăluie newsbv.ro. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.