blog-logo

VIDEO Ninsoare la munte, la jumătatea lunii iunie. DRDP Brașov acţionează pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului

VIDEO Ninsoare la munte, la jumătatea lunii iunie. DRDP Brașov acţionează pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului

Vremea de la munte arată un peisaj mai potrivit sezonului de iarnă, decât celui de mijloc de iunie. Un strat proaspăt de zăpadă s-a aşternut luni, în Masivul Bucegi și Munții Făgăraș, unde a început din nou să ningă.

La Refugiul Salvamont Bușteni, aflat la Cota 2000 din Bucegi, au fost surprinse, luni, imagini cu ninsoare și strat de zăpadă care a acoperit vegetația.

Şi la Bâlea-Lac temperaturile scăzute au dus la menţinerea stratului de zăpadă, iar drumarii de la DRDP Brașov intervin pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei regionale de drumuri Braşov, Robert Elekes, a declarat pentru news.ro, că drumarii intervin cu escavatoare, freze de zăpadă, încărcătoare frontale pentru deszăpezirea părţii superioare a drumului, el menţionând că, în funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie.

Alte articole:   FOTO UPDATE Încă o persoană a decedat în urma accidentului de pe DN1, din județul Brașov

Conform celui mai recent buletin nivometeorologic, valabil până luni seară, săptămâna trecută stratul de zăpadă din platforma staţiilor meteorologice măsura 42 de centimetri la Bâlea-Lac, strat care s-a mai topit, ajungând la 31 de centimetri la începutul acestei săptămâni, şi 47 centimetri la Vârfu Omu.

În ultimele zile, la munte, la peste 1.800 de metri altitudine, s-au înregistrat temperaturi minime cuprinse între 1 şi 6 grade Celsius, în scădere către -4 până la 0 grade în noaptea de 13/14 iunie. Temperaturi maxime arătate de termometre la altitudini mari sunt cuprinse între 6 şi 11 grade, în scădere către 0 la 3 grade în ziua de 14 iunie, conform sursei citate.

Alte articole:   Întreruperi de curent în Drăguș, Viștea de Sus și Săcele

Foto&Video: facebook.com/ Cipi Aldea si facebook.com/ Grecu Dumitru

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.