blog-logo

Concursurile pentru directorii de școli ar putea fi amânate până după începerea noului an școlar

Concursurile pentru directorii de școli ar putea fi amânate până după începerea noului an școlar

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat sâmbătă, faptul că instituția pe care o conduce va propune astăzi Comitetului pentru Dialog Social organizarea concursurilor pentru funcția de director de școală după data de 13 septembrie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că ocuparea posturilor de directori școlari în urma susținerii unui concurs național, nu se va realiza pe data de 27 iulie, ci procedurile vor fi inițiate după începerea unui nou an școlar.

Numirea directorilor ar urma să se desfășoare abia din al doilea semestru, după data de 10 ianuarie 2022, în urma unui concurs scris desfășurat în toamnă, în a doua parte a lunii octombrie.

“Această metodologie la nivel de proiect se află în dezbatere publică, începând cu data de 4 iunie, dezbatere publică ce urmează a se încheia luni, 14 iunie. Am primit mai multe propuneri, am încercat să identificăm numitorul comun al acestor propuneri, din partea reprezentanților primărilor din România, a sindicatelor și punând în balanță argumentele pro și argumentele contra, plusurile și minusurile, luăm în considerare ideea pe care o vom prezenta luni, de demarare  a concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, printr-o probă scrisă, organizată nu în data de 27 iulie, ci organizată imediat după începerea anului școlar 2021-2022, deci după 13 septembrie”, a spus ministrul Cîmpeanu.

El a anunțat faptul că numirea noilor directori ar putea avea loc pe semestrul al II-lea al anului școlar 2021-2022.

Alte articole:   DNSC avertizează: Mesaje capcană în numele Poștei Române, al unor bănci și al unor firme de curierat

Inițierea concursului ar putea fi făcută în ziua imediat următoare, 14 septembrie , printr-un anunț, iar proba scrisă ar putea fi susținută în cea de-a doua parte a lunii octombrie.Probele de interviu ar putea să se susțină până la începutul lunii decembrie, în luna decembrie am putea avea numirile făcute, cu începere din semestrul doi, adică din data de 10 ianuarie 2022. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului și de a începe semestrul doi cu directori numiți pe criterii de competență”, a declarat ministrul Educației.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.