blog-logo

Educatie juridica Brasov – ANONIM – numele victimei

Educatie juridica Brasov – ANONIM – numele victimei

CSM a decis prin hotărârea nr. 600 din 13.05.2021, adoptată de secţia de judecători, că numele victimelor infracţiunilor trebuie anonimizat.

Astfel, în cauzele penale, pe portalul instanţelor şi pe lista cauzelor afişată la intrarea în sala de judecată se regăseşte, alături de numele inculpatului, numele persoanei vătămate. CSM a decis anomizarea numelui persoanei vătămate:

  • * obligatoriu, din oficiu: pentru cauzele de trafic de persoane (art. 210 C.pen), trafic de minori (art. 211 C.pen), Infracţiuni săvârşite asupra unui membru de familie (Art. 199-200 C.pen), Trafic şi exploatarea persoanelor vulnerabile (art. 209-217 C.pen), Infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale (art. 218-223 C.pen).
  • * obligatoriu, la cerere: când solicită persoana vătămată (sau reprezentantul său legal);
  • * facultativ: alte cauze, pentru protejarea vieţii private sau demnităţii persoanei vătămate.
Alte articole:   Brașovul, singurul oraș care se vrea cu pretenții din România, dar nu are colectare selectivă

Puteți să cunoașteți legile accesând portalul legislativ. Cele mai importante acte normative sunt explicate pe înțelesul tuturor de către asociația VeDem Just pe site-ul organizației, pe contul de FB al proiectului de educație juridică și în cadrul aplicației pentru telefonul mobil Lege-n-Dar.

  • Eugen  Târnovan
  • Preşedinte CPMJ Brașov, CPMJ Brașov de pe lânga Curtea de Apel Brașov  partener si promotor al proiectului, Grupul Iubim Brașovul partener al proiectului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.