blog-logo

Cîmpeanu: Fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying, începând cu anul școlar 2021-2022

Cîmpeanu: Fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying, începând cu anul școlar 2021-2022

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit vineri seara, la Digi24, despre creșterea cazurilor de bullying în școli și a precizat că, fiecare unitate de învățământ va avea, de la începutul viitorului an școlar, un grup de lucru axat pe combaterea acestui fenomen.

Cîmpeanu a subliniat că fenomenul bullying-ului a luat amploare în timpul pandemiei.

„Din păcate, vedem doar săptămâna aceasta numeroase cazuri de bullying, un element îngrijorător. Este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale, emoționale”, a spus Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul a precizat că, începând cu viitorul an școlar, fiecare școală va avea un grup care să gestioneze agresiunile și jignirile împotriva copiilor și să prevină astfel de situații. Grupul va fi format din profesori, elevi, părinți și specialiști.

„La începutul anului școlar viitor, în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying”, a spus el.

Ministrul spune că mulți profesori sunt pregătiți să prevină sau să gestioneze hărțuirile și jignirile la adresa unor copii.

Alte articole:   Cap de TIR răsturnat la Perșani

El a amintit de fostul inspector general școlar al Capitalei, Ionel Pușcaș, care a fost demis după ce a declarat că gestul unui elev care s-a aruncat de la geamul școlii este „o joacă obișnuită”.

„Nu toți știu ce au de făcut, am avut recent exemplul un decident din managementul școlar care nu a înțeles gravitatea situației. Din păcate a fost nevoie de o sancțiune gravă. Nu a înțeles nici acum cu ce a greșit”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit statisticilor Asociației Salvați Copiii, un elev din patru este victima fenomenului de bullying.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.