blog-logo

Ultima zi de şcoală pentru elevii de clasa a VIII-a. Regulile pe care trebuie să le respecte la Evaluarea Naţională 2021

Ultima zi de şcoală pentru elevii de clasa a VIII-a. Regulile pe care trebuie să le respecte la Evaluarea Naţională 2021

Cursurile pentru elevii de clasa a VIII-a se încheie astăzi, însă nu intră în vacanță pentru că urmează o perioadă foarte grea pentru ei: Evaluarea Națională.

Elevii de clasa a VIII-a au 11 zile libere din momentul în care termină cursurile până când revin din nou la școală pentru examenul de Evaluare Naționala, adică pe 22 iunie.

În acest an, examenele de Evaluare Naţională sunt susţinute de prima generaţie de elevi pregătită după o programă nouă, mai aproape de testele PISA.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus că subiectele sunt adaptate la specificul acestui an școlar total atipic, la fel ca testele de antrenament, relatează Digi24.

„Gradul de dificultate nu va fi mai mare sau mai mic, dar materia a fost adaptată”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Reguli la Evaluarea Națională 2021

Alte articole:   Maraton de vaccinare la Spitalul Militar „Regina Maria” Brașov, de Ziua Armatei Române

Evaluarea Națională se va desfășura fără control epidemiologic și fără ca intrarea elevilor în școli să fie condiționată de măsurarea temperaturii, a anunțat la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că “nici în săli, între bănci, nu vor mai fi panouri de Plexiglas”.

„Regulile care rămân însă obligatorii sunt păstrarea distanței și purtarea măștii. Pandemia nu a trecut, examenul se va desfășura cu respectarea regulilor de protecție sanitară specifice spațiilor închise, cu prezența fizică, fără triaj, termometrizare, sau alte lucruri, panouri de plexiglas care au fost impuse anul trecut”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Probele la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a încep pe 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie.

Alte articole:   Şcolile ar putea rămâne închise şi după vacanţa de două săptămâni

Calendarul examenului de Evaluare Națională 2021 – sesiunea principală (prima etapă):

  • 22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă
  • 24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă
  • 25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă
  • 29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

În cazul în care elevul se îmbolnăvește înainte de prima etapă a Evaluării Naționale, aceste cereri de înscriere sunt valabile și pentru etapa specială, care începe pe 5 iulie.

Alte articole:   Accesul în mall, doar cu Certificat Verde. În biserică, fără restricții

Amintim că elevii care vor susține Evaluarea Națională vor avea la dispoziție 15 minute pentru a completa caseta de identificare cu datele personale și pot sublinia și desena figuri geometrice pe spațiul alocat rezolvărilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.