blog-logo

Minor fără permis de conducere și cu autoturism neînmatriculat, prins în trafic de polițiști

Minor fără permis de conducere și cu autoturism neînmatriculat, prins în trafic de polițiști

Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 și alin. 3 din Codul Penal.

În fapt, la data de 10 iunie 2021, în jurul orei 23.50, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 17 ani, care conducea un autovehicul pe DJ132, pe raza localității Homorod din județul Brașov.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehicului condus, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul figurează ca având plăcuțele de înmatriculare reținute din luna martie a anului 2019.

Alte articole:   ALDE Brașov - campanie de prevenirea cancerului la sân

Totodată, polițiștii au stabilit faptul că proprietarul autovehiculului i-ar fi  încredințat tânărului vehiculul, spre a-l conduce pe drumurile publice, deși cunoștea faptul că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.