blog-logo

Ioana Mihăilă: Dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens

Ioana Mihăilă: Dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, joi, că, dacă nu ne vaccinăm, ”ne putem aştepta la un val patru mai intens”, transmite News.ro.

Ioana Mihăilă susține că dacă numărul celor vaccinați este mare, valul patru al epidemiei de coronavirus va fi mai ușor de gestionat.

”Cred că, dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens şi, dacă reuşim să vaccinăm un mare procent al populaţiei şi mai ales al populaţiei la risc (…) ne putem aştepta ca acest val patru să fie uşor gestionabil”, a declarat, joi seară, la TVR, Ioana Mihăilă.

Întrebată dacă mai ajungem la imunizare colectivă în toamnă, Mihăilă a spus că ritmul de vaccinare trebuie cel puțin menținut.

”Cred că este posibil să mai creştem ritmul de vaccinare sau măcar să-l menţinem ca şi acum. Cred că este posibil, dar cu eforturi mai mari, mai ales din punct de vedere al muncii de convingere să reuşim să vaccinăm mai mult în mediul rural, pentru că acolo dorinţa de vaccinare este mai redusă”, a declarat ministrul Mihăilă.

Ea a precizat că eforturi susţinute trebuie să facă medicii de familie, preoţii, profesorii sau autorităţile locale sau asistenţii sociali care ”ar trebui să se simtă responsabili pentru comunitatea în care locuiesc”.

Totodată, ministrul a adăugat că ”probabil în câteva săptămâni vom ajunge la cinci milioane (de persoane vaccinate – n.r.)”.

Alte articole:   Scarlatina, o boală uitată?

Referitor la valul patru, ministrul susține că trebuie să ne folosim de experiența acumulată din ultimul an și până în prezent pentru a gestiona eficient pandemia de coronavirus.

”Dacă vorbim de valul patru şi cum ne pregătim, cred că acele lecţii pe care le-am învăţat în celelalte valuri de până acum trebuie să ne înveţe să fim mai flexibili, să nu ajungem într-o extremă sau alta, ne aşteptăm să nu mai ajungem la această încărcătură de pacienţi pe care am avut-o în valurile doi şi trei, pentru că am avut un procent de persoane vaccinate şi un alt procent de persoane care au trecut prin infecţie, motiv pentru care, cel puţin în acest moment, nu cred că mai este cazul ca spitalele să fie închise pentru pacienţii non-covid”.

Voi susţine ca, la interior, dacă distanţa nu se poate respecta, copiii să rămână cu mască

Alte articole:   România trimite salvatori în Turcia. Zece români au cerut sprijin pentru repatriere

Referitor la reluarea cursurilor din toamnă şi dacă copiii ar trebui să mai poarte masca de protecţie, Ministrul susține că “dacă distanţa nu se poate respecta, copiii să rămână cu mască, cel puţin cei care nu sunt vaccinaţi”.

Voi susţine ca, la interior, copiii să rămână cu mască, cel puţin cei care nu sunt vaccinaţi (…) Trebuie judecat şi în funcţie de incidenţă, se poate discuta şi o măsură de relaxare în interior. Totuşi, lecţia din Marea Britanie ne învaţă că atunci când a fost o relaxare a crescut numărul cazurilor”, a explicat ministrul Sănătății.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.