blog-logo

Traseul autostrăzii A13 Braşov-Bacău ar putea fi modificat în zona Ozun

Traseul autostrăzii A13 Braşov-Bacău ar putea fi modificat în zona Ozun

Prefectul judeţului Covasna, Raduly Istvan spune că a intervenit pentru modificarea traseului viitoarei autostrăzi A13 Braşov-Bacău în zona Ozun.

Raduly Istvan afirmă că a intervenit pentru modificarea traseului autostrăzii Braşov-Bacău, astfel încât să fie evitată poluarea fonică a localităţilor Ozun şi Sântionlunca.

Prefectul menţionează, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că, potrivit proiectului, autostrada urma să treacă la câteva sute de metri de cele două localităţi, iar în urma discuţiilor purtate cu proiectanţii traseul va fi schimbat în această zonă.

„Conform schiţelor prezentate, era proiectat la câteva sute de metri de localităţile Ozun şi Sântionlunca. În urma discuţiilor purtate cu proiectanţii, am obţinut îndepărtarea traseului autostrăzii de cele două localităţi, evitând astfel poluarea fonică, respectiv tăierea parcelelor agricole din comuna Ozun“, afirmă prefectul Raduly Istvan, relatează Agerpres.

Potrivit Ministerului Transporturilor, autostrada Braşov – Bacău (A13) va fi lansată la licitaţie pentru execuţia lucrărilor în al doilea trimestru din 2023, fiind, după Sibiu – Piteşti, a doua autostradă peste Carpaţi scoasă la licitaţie pentru construcţie.

Alte articole:   Concert Regal dedicat Regelui Mihai, la Sala Patria

CNAIR a semnat pe 22 mai 2020 contractul „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru Autostrada Braşov – Bacău“ în valoare de 20 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Sursa: Agerpres

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate