blog-logo

Ministrul Educației: Până la finalul anului vom veni cu un nou proiect al Legii Educației

Ministrul Educației: Până la finalul anului vom veni cu un nou proiect al Legii Educației

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, a declarat, în cadrul conferinței online Reforma Digitală a Educației, că, până la finalul anului se va veni cu un nou proiect al Legii Educației, reatează Edupedu.ro.

Cîmpeanu a explicat că se așteaptă concluziile proiectului România Educată, după care implementarea acestor concluzii, operaționalizarea lor se va face la nivelul unui proiect de lege.

“Așteptăm concluziile proiectului România educată, proiectul care a beneficiat de cea mai largă consultare publică, după care implementarea acestor concluzii, operaționalizarea lor se va face la nivelul unui proiect de lege. Sperăm să ne încadrăm în acest an cu realizarea unui proiect de lege, repet, după ce vom avea agreate concluziile pe proiectul România educată”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a vorbit despre noua lege a educației, subliniind că aceasta este o afirmație curajoasă pe care o face și că își dorește acest lucru.

Alte articole:   RCA: Noi reglementări, din septembrie

Întrebat ce anume trebuie să conțină noul proiect de lege, ministrul Educației a răspuns că eficientizarea sistemului, iar aceasta nu se poate face digitalizare fără resurse.

Eficientizarea sistemului. Digitalizarea singură nu se poate face. Este nevoie de standardizarea evaluării pentru competențe digitale, spre exemplu, este nevoie de leadership la nivelul fiecărei școli, deci trebuie să o punem împreună și cu reușita concursului pentru ocuparea tuturor posturilor de director din România, din școlile din România.

Aici deja avem o discuție vizavi de verificarea competențelor digitale la nivelul celei de-a doua probe – cea de interviu, pe care trebuie să o treacă orice cadru didactic ce dorește să fie director într-o școală din România. Deci toate lucrurile astea trebuie privite împreună.

Cu siguranță pentru că cele 1175 de de laboratoare să-și atingă scopul e nevoie de resurse umane calificate. Cineva trebuie să-i învețe pe elevi, cineva trebuie să-i învețe pe profesori. Este nevoie de o regândire a structurii de personal”, spus ministrul Cîmpeanu.

Alte articole:   Mii de români au cardurile sociale blocate: au încercat să le vândă sau să-şi cumpere alcool

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.