blog-logo

Decizie CCR: Starea de alertă este constituțională

Decizie CCR: Starea de alertă este constituțională

Curtea Constituțională (CCR) a decis marți că legea 55/2020, care reglementează instituirea stării de alertă pe teritoriul României, este constituțională, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul CCR.

Judecătorii constituționali s-au pronunțat pe excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Astfel, magistrații au decis că legea este constituțională, în raport cu criticile aduse.

A fost admisă doar o excepție de neconstituționalitate la articolul 72, alineatul 2, care nu are însă impact asupra actului normativ în ansamblu.

”A fost declarat neconstituțional doar faptul că nu sunt prevăzute termene rapide pentru atacarea în contencios administrativ a actelor normative. În rest, totul e constituțional”, au precizat sursele citate pentru G4Media.ro.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Alte articole:   Trei cutremure în Vrancea, în noaptea de luni spre marți

Judecătorii constituționali au mai avut în dezbatere acest subiect pe 20 mai dar atunci au amânat pronunțarea pentru 8 iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate