blog-logo

O lună de când la Braşov nu se plătesc parcările! „Pagubă” de aproape 500.000 de lei la bugetul local!

O lună de când la Braşov nu se plătesc parcările! „Pagubă” de aproape 500.000 de lei la bugetul local!

În continuare, braşovenii şi turiştii care ajung la Braşov au parcarea gratuită.

Pe data de 6 iunie s-a împlinit exact o lună de când în municipiul Braşov nu se plăteşte parcarea publică. Asta deoarece scandalul dintre Primărie şi firma care concesionase parcările s-a mutat în Instanță. În tot acest timp, pierderile la bugetul local sunt de peste 500.000 de lei în fiecare lună.

Ne spune care este situația în prezent Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov:

După rezilierea contractului, neînțelegerile dintre Primăria Braşov şi firma care se ocupa de concesionarea parcărilor au ajuns în instanță. Aşteptăm o decizie favorabilă pentru a relua procedura de tarifare a locurilor de parcare, de care se va ocupa, exclusiv, municipalitatea. Noi suntem pregătiți în totalitate să gestionăm acest serviciu. În paralel se lucrează la elaborarea unui nou regulament pentru parcări, care să clarifice toate lucrurile care în vechiul regulament nu erau specificate. Ce înseamnă riveran, dacă se plăteşte şi duminica, dacă se plăteşte 24 de ore. Acest regulament va fi pus şi în dezbatere publică, astfel încât braşovenii să vină cu propuneri la proiectul de regulament„.

În municipiul Braşov sunt 10.200 de locuri publice de parcare. Tarifele când se plătea parcarea erau cuprinse între 3 lei şi 1,5 lei pe oră, în funcție de zonă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate