blog-logo

ITM a dat, în luna mai, amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei

ITM a dat, în luna mai, amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei

Pe parcursul lunii mai, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 111 controale în vederea verificării modului în care angajatorii respectă măsurile impuse pe perioada pandemiei, potrivit prevederilor Legii nr. 55 din 15 mai 2020 (privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

În urma acestor controale au fost aplicate pentru deficiențele constatate amenzi în valoare de 2.000 lei, precum și 3 avertismente. In principal, sancțiunile au fost acordate pentru neasigurarea triajului așa cum este definit de prevederile legii menționate.

În afara acestor controale, având în vedere Strategia Națională privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, inspectorii de munca au realizat , în luna mai,  un număr de 160 controale, fiind  depistate 11 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care  un număr de 5 angajatori au fost sanctionați  cu  amenzi  în valoare de 100.000 lei.

Alte articole:   Șoferii fără rovinietă riscă amenzi mai mari, din 20 august

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 148 de controale,  în urma cărora au fost aplicate 5 sancțiuni ( avertismente).

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă  în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 53.500 lei.

Tot în luna mai, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 88 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr  de 33 angajatori cu amenzi în valoare de 53.500 lei si 34 de avertismente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.