blog-logo

Cei 7 soldați morți în accidentul aviatic din 2010 vor fi comemorați!

Cei 7 soldați morți în accidentul aviatic din 2010 vor fi comemorați!

Militarii israelieni şi soldatul român care şi-au pierdut viața în tragedia aviatică din anul 2010, din Munții Bucegi, vor fi comemorați pe 10 iunie, anunță MApN.

Cei 7 militari decedați acum 11 ani vor fi comemorați joi, 10 iunie, prin ceremonii militare şi religioase care vor avea loc la Şimon, în județul Braşov. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că la evenimentele comemorative vor lua parte camarazi și membri de familie ai militarilor căzuți în misiune, precum și oficiali români și israelieni.

În urmă cu 11 ani, pe 26 iulie, un elicopter israelian de transport al Forţelor Aeriene Israeliene, care avea la bord șase militari israelieni și unul român – căpitanul Ştefan-Claudiu Dragnea – s-a prăbuşit în Munţii Bucegi, în zona Fundata-Zărnești.

Aeronava participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010, care s-a desfășurat la aerodromul Boboc, având ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare şi tip evacuare medicală, fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii reale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.