blog-logo

Merkel: Multe produse de unică folosinţă din plastic nu mai pot fi fabricate în UE din iulie

Merkel: Multe produse de unică folosinţă din plastic nu mai pot fi fabricate în UE din iulie

Multe produse de unică folosinţă din plastic, cum sunt paiele pentru băut sau beţişoarele pentru urechi, nu mai pot fi produse în Uniunea Europeană de luna viitoare, iar pungile din plastic uşoare urmează să fie retrase din circulaţie din 2022, spune Angela Merkel, anunţă Agerpres.

Oamenii vor constata că se pot dispensa uşor de astfel de produse, făcând totodată un mare bine mediului înconjurător, a declarat cancelarul german Angela Merkel, în intervenţia sa săptămânală la radio de sâmbătă.

Potrivit lui Merkel, 2021 ar putea fi un „an semnificativ” pentru protecţia mediului, dar ţările lumii „trebuie neapărat să impulsioneze adoptarea de măsuri concrete” la conferinţa globală privind clima prevăzută pentru începutul lui noiembrie la Glasgow.

Alte articole:   22 septembrie, Ziua Mondială fără Mașini

Ea a apreciat că UE face progrese „bune” în acest sens şi a amintit că Germania şi-a propus obiective mai ambiţioase prin legislaţia privind protecţia mediului, ce prevede accelerarea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră astfel încât să poată fi atinsă „neutralitatea climatică” în 2045, cu cinci ani mai repede decât se prevedea iniţial, scrie Agerpres.

Dar „acum şi în anii care vin este important să acţionăm în mod decisiv pentru salvgardarea mediului, pentru noi şi pentru viitoarele generaţii din întreaga lume”, a conchis Merkel.

Cancelarul german a menţionat că situaţia biodiversităţii este una „dramatică”, până la un milion de specii fiind ameninţate cu dispariţia, unele chiar în următoarele decenii, iar conferinţa ONU privind biodiversitatea din octombrie din China poate fi o „piatră de hotar” pentru a pune capăt acestei evoluţii.

Alte articole:   RATBV suplimentează numărul de autobuze de pe linia 24, astăzi și vineri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate