blog-logo

Vreme mai rece și multe ploi, în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Vreme mai rece și multe ploi, în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Vremea în următoarele patru săptămâni va fi mai rece și va ploua mai mult decât de obicei în iunie, conform prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Temperaturile vor fi mai scăzute decât de obicei pe parcursul lunii iunie și se vor apropia de mediile perioadei abia la începutul lunii iulie, arată estimările meteorologilor pentru următoarele 4 săptămâni, relatează Digi24.

În multe zone ale țării va ploua, de asemenea, mai mult decât media multianuală.

ANM a prezentat prognoza de vreme pe următoarele patru săptămâni, în intervalul 7 iunie – 5 iulie.

Săptămâna 7-14 iunie

Meteorologii estimează că valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării.

Alte articole:   INS: Spor natural negativ, în iunie

Va ploua mai mult decât de obiceii în regiunile sud-vestice, în zona Carpaților Meridionali, dar și în zona Dobrogei, dar în vestul, nord-vestul și în centrul teritoriului, regimul pluviometric va fi deficitar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 14-21 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 21-28 iunie

Meteorologii estimează că temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Alte articole:   ISU Brașov: Inundații la Rotbav și Homorod, în urma ploilor torențiale 

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi local excedentar în jumătatea nordică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 28 iunie- 05 iulie

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.