blog-logo

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Turcia, Cipru și Elveţia, în zona verde

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Turcia, Cipru și Elveţia, în zona verde

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat vineri, Hotărârea 37 din 04.06.2021 prin care a fost modificată lista statelor clasificate în cele trei zone (verde, galbenă, roșie), în conformitate cu incidența actualizată la nivel internațional.

Potrivit listei actualizate, 23 de țări și teritorii sunt incluse în „zona roșie”, și alte 24 în „zona galbenă”.

Conform anexei hotărârii, Marea Britanie a trecut din zona galbenă în zona roşie, în timp ce Olanda, Suedia şi Letonia au trecut din zona roşie în cea galbenă. Totodată, au trecut din zona galbenă în cea verde Turcia, Cipru, Elveţia şi Croaţia.

Cei care intră în România din țările aflate în zonele galbenă și roșie stau 14 zile în carantină, cu excepția celor vaccinați.

Alte articole:   DSP Brașov: Precizări cu privire la izolare și carantinare

De asemenea, pentru zona galbenă sunt scutiți de carantină și cei care au un test COVID negativ. Sunt, de asemenea, exceptate de la carantină mai multe categorii de angajați, oficiali și sportivi.

Lista țărilor cu risc epidemiologic în cele trei zone (verde, galben, roșu), pe baza incidenței cazurilor de Covid de la nivel internațional poate fi consultată AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.